CORONAVIRUSUL se răspândește în ITALIA: Doi morți, peste 100 de persoane infectate, 11 localități în carantină

CORONAVIRUSUL se răspândește în ITALIA: Doi morți, peste 100 de persoane infectate, 11 localități în carantină
Sursă foto: hepta.ro

UPDATE: Autoritățile italiene anunță că, pe teritoriul țării, au fost confirmate peste 100 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, 89 dintre acestea fiind înreguistrate în regiunea Lombardia, informează La Repubblica.

11 localități, în care trăiesc peste 50.000 de persoane, au fost plasate în carantină.

Numărul cazurilor de infecție cu coronavirus crește în Italia. 76de persoane sunt infectate cu COVID-19, potrivit celor mai recente date anunțate de presa italiană. Situația cea mai gravă este în regiunile Lombardia și Veneto din nordul țării.

Potrivit celor mai recente informații, în sunt 54 de cazuri confirmate în Lombardia, 17 în Veneto, printre care și un medic, câte două în Emilia Romagna și Lazio și unul în Piemonte.

Virusul ucigaș din China s-a extins și la Milano și Torino. La doar câteva ore după ce a fost confirmat primul caz de Covid-2019 la Milano, medicii italieni au anunțat ca un al doilea pacient este infectat. Este vorba despre un localnic din Mediglia, o suburbie din sudul orașului. Pacientul, un bărbat, era internat la Spitalul Melegnano, iar, după confirmare, a fost transferat la Spitalul Sacco și izolat.

Primul caz de coronavirus a fost anunțat și la Torino. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani, care a fost internat la spitalul Amedeo di Savoia. Este izolatăaici și familia pacientului, soția și cei doi copii. Bărbatul s-a infectat după ce a intrat în contact cu ruda unei persoane cu coronavirus din Lombardia, scrie publicația La Stampa.

În aceste condiții, Guvernul de la Roma a anunțat măsuri speciale în încercarea de a opri răspândirea virusului. Astfel, autoritățile au decis închiderea localităților celor mai afectate. În total, carantina a fost instituită în 11 localități. Este vorba despre Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano.

Totodată, au fost anulate evenimente spotive, școlile și universitățile au fost închise, iar multe companii și-au anunțat angajații să rămână acasă.

Situația este cu atât mai delicată, cu cât în această perioadă la Milano, oraș cu 1,4 milioane de locuitori, este în plină desfășurare Săptămâna Modei, iar Veneția este în perioada Carnavalului, astfel că în aceste zone se află turiști din toată lumea.

De asemenea, un decret de urgență a fost emis de Agenția de protecție civilă italiană. În aceste condiții, Guvernul dispune de puteri speciale, putând să oprească cetățenii să plece sau să intre în zonele cele mai afectate.

Premierul Giuseppe Conte a anunțat, de altfel, că dacă va fi nevoie, polițiștii și membrii forțelor armate se vor asigura că măsurile de carantină sunt respectate, iar cei care le vor încălca vor fi pedepsiți.

Nordul Italiei pare sub asediu, străzile sunt pustii, magazinele sunt goale, şcolile şi toate instituţiile au pus lacatul pe uşă.

Coronavirusul a ucis doi oameni în Italia, un bărbat și o femeie, care au murit în două regiuni separate, Lombardia și Veneto.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`