CORONAVIRUS | SUA: Număr record de cazuri noi într-o singură zi: peste 40.000. Bilanțul total se apropie de 2,5 de persoane

CORONAVIRUS | SUA: Număr record de cazuri noi într-o singură zi: peste 40.000. Bilanțul total se apropie de 2,5 de persoane
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Vineri, Statele Unite ale Americii au raportat un număr record de cazuri noi de coronavirus, respectiv 45.255 și 629 de decese, bilanțul total ajungând la cel puțin 2.467.837 de persoane testate pozitiv și 125.039 decese, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Acest bilanț include cazuri din toate cele 50 de state, districtul Columbia și alte teritorii americane, precum și cazuri repatriate.

Cu o zi înainte SUA au înregistrat 39.327 de noi cazuri de coronavirus.

SUA se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19

SUA s-au confruntat cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare, ceea ce a dus la stoparea redeschiderii planurilor și a restabilirii restricțiilor în unele state.

Dacă sâmbătă se vor raporta cifre similare, țara ar putea să treacă peste 2,5 milioane de cazuri, iar experții în sănătate avertizează că acesta este doar începutul pandemiei, scrie CNN.

Texas a văzut că numerele cazurilor de SARS-CoV-2 au crescut dramatic în această săptămână. Statul a raportat joi cel mai mare salt zilnic în cazuri noi, în timp ce vineri a înregistrat 5.707 de cazuri noi și 28 de decese.

Guvernatorul Texas, Greg Abbott, a recunoscut vineri că a permis să se redeschidă prea curând barurile statului.

„Dacă aș putea să mă întorc și să refac ceva, probabil că ar fi fost să încetinesc deschiderea barurilor”, a spus el într-un interviu acordat filialei CNN KVIA.

Sistemul de sănătate din Los Angeles riscă să fie copleșit

Sistemul de îngrijire al sănătății județului Los Angeles ar putea fi copleșit „fără acțiuni imediate pentru a încetini răspândirea” Covid-19, a avertizat un expert în sănătate publică.

Județul are în total 93.232 de cazuri și 3.267 de decese până acum.

„Deși am anticipat creșteri ale cazurilor pe măsură ce sectoarele s-au redeschis, nu ne așteptam ca creșterile să fie atât de abrupte atât de repede”, a declarat directorul departamentului de sănătate publică județean, Dr. Barbara Ferrer, într-un comunicat de presă, vineri, adăugând că „fără acțiuni imediate pentru a încetini răspândirea, riscăm să avem prea multe persoane care necesită îngrijiri spitalicești și, eventual, să ne copleșească sistemul de asistență medicală”.

Oficialii americani apreciază transparența europeană în ceea ce privește interdicția de a călători

Câțiva diplomați au declarat vineri că Uniunea Europeană va interzice, probabil, călătorii americani, În contextul deschiderii frontierelor pentru călătoriile internaționale, din cauza numărului crescut al infecțiilor cu coronavirus în SUA.

În răspuns, un oficial al Departamentului de Stat american a declarat pentru CNN: „Apreciem transparența și eforturile concertate ale partenerilor și aliaților noștri europeni pentru a combate această pandemie și ne-am angajat să ne coordonăm cu așteptarea de a redeschide economiile noastre și reducerea restricțiilor“.

De asemenea, oficialul l-a citat pe secretarul de stat, Mike Pompeo, care a spus la începutul acestei săptămâni că SUA lucrează cu „prietenii noștri din UE, pentru a stabili cum putem să redeschidem cel mai bine călătoriile internaționale”.

„Trebuie să ne asigurăm că avem toate elementele la dispoziție pentru a redeschide călătoriile între UE și Statele Unite”, a spus Pompeo la un briefing de presă. „Sunt foarte încrezător că în săptămânile următoare vom înțelege asta nu numai între Statele Unite și UE, ci și Statele Unite și alte părți ale lumii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`