CORONAVIRUS | SUA, nou record negativ: Cel puțin 1320 morți în ultimele 24 de ore. Bilanțul total a depășit 8.000 de decese

CORONAVIRUS | SUA, nou record negativ: Cel puțin 1320 morți în ultimele 24 de ore. Bilanțul total a depășit 8.000 de decese
Foto: pixabay.com

SUA a raportat, sâmbătă, peste 1.320 de decese, cele mai multe decese de coronavirus raportate într-o singură zi până acum, bilanțul total ajungând la cel puțin 8.470 de morți la nivel național.

Totodată, până acum, peste 311.301 de persoane au fost testate pozitiv, conform datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins .

Donald Trump, avertisment sumbru

Președintele Donald Trump a avertizat, sâmbătă, că multe persoane vor muri și în săptămânile următoare. Anunțul a fost făcut în contectul în care numărul de persoane care au murit în urma coronavirusului din SUA a depășit 8.000.

Trump consideră că aceasta va fi probabil cea mai grea săptămână.

„Și va fi multă moarte, din păcate”, a spus el.

Acesta a adăugat că, datorită măsurilor luate, totuși, multe pesoane vor fi salvate.

Populația, îndemnată să respecte măsurile de distanțare socială

Experții de la Casa Albă au prezis, la începutul acestei săptămâni, că cel puțin 100.000 de americani ar putea muri din cauza virusului, presupunând că rezidenții respectă cu strictețe regulile de distanțare socială.

Oficialii din domeniul sănătății i-au îndemnat pe americani să continue respectarea orientărilor de distanțare socială. Doctorul Anthony Fauci de la Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase a numit acastă măsură „cel mai important instrument”.

El a dat exemplu statul Washington, unde se pare că măsurile de distanțare socială dau rezultate .

Numărul persoanelor infectate a depășit un milion la nivel global

Joi, numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus la nivel mondial a depăsit un milion de cazuri.

În prezent, peste 1.200.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 64 de mii , iar peste 250 de mii s-au recuperat.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, într-un comunicat de presă, că 3.613 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19. Dintre aceștia 148 s-au stins din viață.

Dintre cei testați pozitiv, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, respectiv 967. Acest lucru a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

Alte 31 de persoane sunt din Țăndărei, Ialomița, acestea reprezentând 60% din numărul total de oameni diagnosticați cu Covid-19 în acest județ. Astfel că, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Pentru moment, 119 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 329 de persoane au fost declarate vindecate.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

Conform Grupului de Comunicare Strategică, 317 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, respectiv 129 în Spania, 152 în Italia, 15 în Franța, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA.

În acest context, de la începutul pandemiei de Covid-19, care a izbucnit în China, la sfârșitul anului 2019, și până la acest moment, 26 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, s-au stins din viață.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`