Un al doilea val al pandemiei de coronavirus pare să lovească în aceste zile Singapore.
După ce autoritățile singaporeze reușiseră să stopeze răspândirea virusului chinez, acestea anunță că în ultimele 24 de ore au descoperit alte peste 1.400 de cazuri, potrivit worlsdometers.info.
La acest al doilea val s-a ajuns, de fapt, prin testare la masă largă. Mai exact, o campanie a Ministerului Sănătății din Singapore a decis să testeze toate persoanele care locuiesc în case supraaglomerate. Este vorba despre migranții veniți la muncă în Singapore.
Astfel, în ultimele 24 de ore au fost depistați pozitiv cu COVID-19 1.426 de noi cazuri de persoane infectate.
„Din fericire, marea majoritate a acestor cazuri sunt uşoare deoarece muncitorii sunt tineri”, a transmis premierul singaporez Lee Hsien Loong pe Facebook.
Astfel, după depistare a noi cazuri de coronavirus, autoritățile singaporeze au decis instituirea carantinei pentru zeci de mii de muncitori şi i-au mutat pe mulţi în locuinţe mai puţin aglomerate, pentru a evita o mai mare propagare a virusului.
Amintim că Singapore a reușit inițial să stopeze pandemia de COVID-19. Impuseseră măsuri extrem de stricte și controlau și urmăreau contactele persoanelor infectate.
Chiar dacă au rămas în case, mulți oameni, majoritatea imigranți, erau infectați, dar asimptomatici, și habar nu aveau că sunt purtători ai boli.
Astfel, până la ora transmiterii acesti știri, Singapore a raportat peste 8.000 de cazuri de infectare cu virusul pornit din Wuhan, China. Dintre aceste persoane, aproape 700 s-au vindecat și au fost externate.
Singapore a mai transmis că pe teritoriul țării au foste înregistrate 11 decese din cauza infectării cu noul coronavirus, iar alte 22 de persoane se află la terapie intensivă.
La fel ca și China, Singapore a lansat o aplicație pentru smartphone, care poate permiteautorităților să identifice contacțiipacienților cuCovid-19.
Asta înseamnă control total asupra populației!
Oamenii sunt obligați să completeze niste formulare online, direct de pe telefonul mobil, dacă vor să iasă din casă.
În funcție de răspunsuri, pe telefon le va apărea dacă au sau nu voie să iasă din casă și ce locuri să frecventeze.
Totodată, cercetătorii singaporeze lucrează de zor la descoperirea unui vaccin anti COVID-19. Ei au conceput o nouă metodă pentru a monitoriza modificările genetice, cu scopul de a accelera dezvoltarea şi testarea unor vaccinuri împotriva noului coronavirus.
„Putem să ştim din felul în care se modifică genele – care gene se activează şi care se dezactivează”, a explicat Ooi Eng Eong, directorul adjunct al programului de maladii infecţioase emergente din cadrul universităţii menţionate.
Până când îl vor descoperi, amintim că Îăn prezent, nu există medicamente aprobate şi nici vaccinuri preventive pentru noul coronavirus, cei mai mulţi dintre pacienţii spitalizaţi beneficiind doar de terapii de susţinere, adică tratamente clasice pentru pneumonii, dificultăți respiratorii, febră sau alte simptome ale coronavirusului.