CORONAVIRUS | Proteste în mai multe state americane în plină pandemie de COVID-19: Oamenii cer ridicarea măsurilor de restricție și repornirea economiei (VIDEO)

CORONAVIRUS | Proteste în mai multe state americane în plină pandemie de COVID-19: Oamenii cer ridicarea măsurilor de restricție și repornirea economiei (VIDEO)
Foto: hepta.ro/Abaca Press / TNS/ABACA

Mii de oameni au început să protesteze în mai multe state americane față de restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19. Îngrijorați de pierderea locurilor de muncă, de faptul că pandemia va avea efecte distrugătoare asupra economiei, dar preocupați și de încălcarea unor drepturi constituționale în această perioadă, oamenii au ieșit în stradă în statele Ohio, Minnesota, Virginia, Michigan, Carolina de Nord, Wisconsin și Kentucky, informează BBC.

Concret, oamenii cer guvernatorilor statelor să ridice restricțiile de circulație. Iar apelurile lor sunt alimentate în contextul în care multe voci din spațiul public susțin că efectele negative din punct de vedere social, umanitar și economic vor fi mult mai puternice în comparație cu potențialele beneficii venite din faptul că oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din case.

Unii dintre protestatari au manifestat purtând asupra lor arme semiautomate, vrând astfel să transmită autorităăților un semnal cu privire la limita pe care ar putea să o depășească încercând să-și apere drepturile.

Într-un oraș din Michigan, oamenii au organizat un protestcu mașini, respectând astfel măsurile de distanțare socială. Coloana de autovehicule a fost atât de mare încât protestul, programat inițial să dureze până la ora 14.00 s-a prelungit mult peste ora stabilită.

Protest cu mașini într-un oraș din Michigan

Proteste Michigan

Într-un oraș din Carolina de Nord, cei peste 100 de protestatari, ieșiți în stradă pentru a contesta măsurile restrictive impuse pentru a opri răspândirea noului coronavirus, au organizat manifestația deși acest lucru a presupus încălcarea retricției privind adunările publice. Inițial, demonstranții au păstrat o distanță de siguranță între ei, însă când numărul acestora a devenit tot mai mare, Poliția a intervenit, punând capăt protestului. În plus, o persoană a fost arestată.

Proteste Carolina de Nord

Au existat însă și cazuri în care, în unele orașe, șerifii au anunțat că nu îi vor amenda pe protestatari câtă vreme aceștia își vor exprima nemulțumirile respectând totuși distanțarea socială.

Proteste similare sunt anunțate, în această săptămână și pe teritoriul statului american Texas.

Donald Trump, mesaje în favoarea manifestanților

Iar protestele sunt alimentate și de intervențiile președintelui Donald Trump în favoarea manifestanților. Într-o serie de mesaje publicate pe contul său de Twitter, liderul de la Casa Albă a caracterizat aceste reacșții drept „mișcări de eliberare”.

„Sunt oameni care-și exprimă viziunile lor. Văd unde sunt și văd unde muncesc, îmi par oameni foarte responsabili”, a spus Donald Trump în cadrul unei conferințe de presă.

În plus, a doua cea mai urmărită emisiune a unui post de televiziune de peste ocean a promovar recent ideea potrivit căreia mortalitatea provocată de noul coronavirus este de doar 0,2%, adică nu mai mare decât cea generată de gripa sezonieră.

Plan de repornire a economiei SUA, afectată de pandemia de COVID-19

De altfel, președintele american pregătește un plan pentru repronirea economiei SUA, afectată de pandemia de COVID-19. Potrivit unui document de la Casa Albă, citat de Reuters, Trump le-a recomandat statelor americane să aibă o „traiectorie descendentă” a noilor cazuri de infecție cu coronavirus timp de 14 zile, înainte să poată începe un proces în trei pași pentru relaxarea restricțiilor.

Pe de altă parte, guvernatorii celor mai afectate state de pandemie nu sunt de acord cu planul președintelui SUA privind repornirea cât mai rapidă a economiei.

Aproape 800.000 de cazuri de COVID-19, în SUA

La ora transmiterii acestei știri, cele mai noi date privind situația cazurilor de COVID-19 de pe teritoriul SUA arată că numărul infectărilor a depășit 764.000, iar bilanțul deceselor a ajuns la 40.565 victime. De la debutul crizei, peste 71.000 de americani au fost declarați videncați.

Astfel, SUA rămân în continuare cea mai afectată țară din lume de pandemia de COVID-19.

Proteste similare în Israel

Amintim că un protest similar a avut loc duminică și în Israel.Peste 2000 de israelieni au protestat față restrângerealibertăților, duminică, în Piața Rabin din Tel Aviv, păstrând o distanță de 2 metri, unii față de ceilalți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie