Coronavirus | Vor mai putea oamenii merge în vacanță în această vară? Decizia companiilor aeriene

Coronavirus | Vor mai putea oamenii merge în vacanță în această vară? Decizia companiilor aeriene
sursa Foto: hepta.ro

Nenumărate vacanțe anulate, companii care și-au suspendat parțial sau total zborurile și o economie care se află în declin. Sezonul turistic este grav afectat de pandemia de coronavirus. De exemplu, Spania chiar plănuiește să își închidă granițele pentru turiștii străini în această vară. în momentul de față, există companii aeriane importante, cum ar fi British Airways sau Ryanair, care și-au revizuit programul sau au anulat diverse zboruri. Însă, majoritatea preconizează că își vor relua activitatea în luna iunie a acetui an, potrivit The Dubrovnik Times.

British Airways

British Airways este una dintre puținele companii aeriene care efectuează încă zboruri, deși cu un program redus.Emblematica companie aeriană din Regatul Unit a declarat că are o politică de „rezervare flexibilă de încredere”, ceea ce înseamnă practic că oamenii pot schimba destinația sau data zborului, sau chiar ambele, pentru rezervările făcute până la data de 31 mai 2020.

Cu toate acestea, pentru zborurile care au loc la 1 iunie sau după această dată, această politică nu mai este în vigoare, iar pasagerii ar trebui să presupună că zborul lor se va desfășura așa cum au plănuit, cel puțin până la publicarea de informații suplimentare.

Ryanair

Ryanair este o companie aeriană irlandeză și doar aproximativ 10 % din flota acesteia mai este „funcțională” la acest moment, iar avioanele care efectuează zboruri sunt în mare măsură cele care aduc pasageri care au rămas blocați, iar compania aeriană bugetară a anunțat că aceste zboruri vor continua până la 16 aprilie 2020. Ryanair a anunțat că nu intenționează să efectueze zboruri în restul lunii aprilie sau în luna mai.Iar directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary, a confirmat că un program normal de zboruri comerciale nu se va relua până pe 17 iunie.

Jet2

Compania aeriană britanică low-cost a urmat exemplul companiei Ryanair și a anunțat că toate zborurile și pachetele de servicii turistice sunt anulate până la data de 17 iunie 2020. Toate zborurile sau vacanțele rezervate începând cu data de 17 iunie sunt încă valabile. De asemenea, oamenii pot face rezervări noi. Desigur, chiar dacă Ryanair și Jet2 au stabilit că își vor relua programul începând cu 17 iunie, nu există nicio garanție că această dată va fi onorată din cauza bolii COVID-19.

EasyJet

EasyJet și-a blocat intreaga flotă pentru două luni. De aici rezultă faptul că nu se va face niciun zbor în lunile aprilie și mai.

EasyJet este, de asemenea, singurul transportator aerian care nu a stabilit un anumit termen pentru redeschiderea programului.Un indiciu ar putea fi faptul că toți membrii personalului au primit un concediu de două luni. Acest lucru ar însemna că cursele aeriene s-ar putea relua în iunie.

TUI

TUI este o companie germană din domeniul turismului, care a anunțat că toate pachetele de vacanțe rezervate până la și inclusiv 14 mai 2020 au fost anulate.De asemenea, au preconizat că programul se va relua de la data de 17 iunie. Compania a declarat printr-un mesaj pe rețeaua de socializare Twitter că „având în vedere incertitudinea continuă cauzată de pandemia de COVID-19, am luat decizia de a relua programul de zboruri și vacanțe pe 17 iunie 2020.”

Precum zborurile și pachetele de servicii turistice, compania TUI a anulat și crozierele până la data de 31 mai. Orice vacanță după această dată poate fi programată, deși întreg programul se poate modifica în funcție de pandemia de coronavirus.

Un purtător de cuvânt al companiei a anunțat că „în acest moment, nimeni nu poate prevedea cu precizie momentul în care va fi acest lucru, astfel încât, deocamdată, vom urmări îndeaproape programul nostru și vom continua să modificăm și să adaptăm termenele în conformitate cu cele mai recente sfaturi globale în materie de călătorie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)