CORONAVIRUS. Președintele Emmanuel Macron anunță că elevii francezi vor reveni la cursuri pe bază de voluntariat

CORONAVIRUS. Președintele Emmanuel Macron anunță că elevii francezi vor reveni la cursuri pe bază de voluntariat
foto: Hepta.ro / Bestimage / Ludovic Marin/Pool/Bestimage

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat, joi, că elevii vor putea reveni la cursuri , între 11 și 25 mai, după ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. El a mai precizat că elevii se vor prezenta la școală pe bază de voluntariat, nu este obligatoriu, scrie letelegramme.fr.

Părinții și elevii francezi, revoltați de redeschiderea școlilor în plină pandemie de coronavirus

Anunțul făcut de președintele Franței, potrivit căruia copiii nu sunt obligați să revină în bănci, vine în contextul unor polemici privind redeschiderea școlilor în data de 11 mai. Mai mulți părinți s-au arătat revoltați de faptul că copiii lor vor fi nevoiți să meargă la cursuri în condițiile în care Franța se află în vârful epidemiei de COVID-19.

Părinților nemulțumiți li s-au alăturat și o mare parte dintre profesori. De asemenea, aceștia acuză o expunere inutilă, atât a minoritlo, cât și a cadrelor profesorale.

În acest context și după o discuție cu primarii, la Palatul Elysee, Emmanuel Macron a anunțat că elevii vor reveni în bănci pe bază de voluntariat.

Între timp, Ministerul Educaţiei de la Paris a elaborat deja planuri privind o reluare graduală a cursurilor în şcoli, fiind instituit şi un sistem alternativ, pe clase şi categorii de vârstă.

Macron: Reluarea cursurilor se va face treptat, în funcție de evoluția COVID-19 în fiecare regiune

Președintele francez a insistat asupra facptului că reluarea cursurilor trebuie făcută progresiv, adaptat fiecărei realități locale. Sunt regiuni mai grav afectate de coronavirus, iar acolo se va devansa data de 11 mai pentru redeschiderea școlilor,

Fără îndoială, spune Macron, niciun copil nu va fi obligat să se întoarcă la școală, ci doar cu acordul părinților.

Regulile impuse școlilor franceze pentru revenirea elevilor la cursuri

Totodată președintele francez a prezentat și regulile ce se impun pentru ca elevii să revină la cursuri începând cu jum,ătatea lunii viitoare.

În clase nu vor fi mai mult de 15 elevi, pentru a se putea respecta distanțarea socială impusă pe timpulo epidemiei de coronavirus, spun autoritățile franceze. Cu toții vor fi obligați să poarte măști chirurgicale, pentru a limita răspândirea virusului chinez.

De asemenea, vor exista protocoale de sănătate. Mai exact, dezinfectați atât în sălile de clasă, dar și la toalete, pentru ca elevii și profesorii să-și poată dezinfecta mâinile frecvent.

Școlile du fost închise în 12 martie în Franța

Amintim că în data de 12 martie, Emmanuel Macron a anunţat şi închiderea creşelor, şcolilor, liceelor şi universităţilor „până la noi ordine”.

„Copiii noştri şi cei mai tineri sunt cei care răspândesc virusul, chiar dacă ei nu au simptome. Trebuie să continuăm să facem sacrificii pentru interesul nostru colectiv”, a susţinut el.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în Franța

Franța este a treia cea mai afcetată țară de coronavirus din Europa. Autoritățile sanitare de la Paris au raportat până la această dată aproape 160.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Dintre aceste persoane, peste 40.000 s-au vindecat și au fost externate.

Franța transmite și un bilanț negru al deceselor. Peste 21.000 de oameni au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

De asemena, în secțiile de terapie intensivă sunt alți 5.200 de pacienți diagnosticați pozitiv cu COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie