CORONAVIRUS. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, este într-o „formă foarte bună” și și-ar putea relua activitatea de luni

CORONAVIRUS. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, este într-o formă foarte bună” și și-ar putea relua activitatea de luni
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Xinhua

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, este într-o formă bună, după ce la începutul acestei luni a fost diagnosticat cu COVID-19 și a fost internat la seția de terapie intensivă a Spitalului St Thomas din Londra. Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock. Totodată, TheDaily Telegraph dezvăluie pe site că premierul britanic preconizează să-şi reia activitatea începând de luni.

Boris Johnson, într-o formă foarte bună, după ce s-a vindecat de COVID-19

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, nu a vrut să confirme anunțul făcut de publicația britanică, el preferând să vorbească doar despre starea de sănătate a lui Johnson.

”Sunt sigur că se va întoarce imediat ce medicii săi îi vor recomanda acest lucru. Aceasta este o decizie care îi revine premierului în urma unor consultări cu medicii săi. Eu am stat de vorbă cu el ieri (joi). Este într-o formă foarte bună şi se reface în mod clar”, a declarat ministrul la Sky News.

Pe de altă parte, The Daily Telegraph scrie că Johnson le-ar fi cerut colaboratorilor săi să programeze reuniuni, săptămâna viitoare, cu membrii Guvernului pe care-l conduce. Una dintre temele de discuție va fi cu privire la oportunitatea ieşirii din izolare a Marii Britanii, aflată în vigoare de peste o lună.

Când s-a îmbolnăvit premierul britanic și care a fost parcurusul boli

Amintim căpremierul Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost diagnosticat cuCOVID-19la începutul acestei luni. Boala a debutat cu simptome ușoare, dar după câteva zile, Johnsona ajuns la spital în stare gravă. Acesta a manifestat probleme respiratorii și a fost internat la secția de terapie intensivă a Spitalului St Thomas din Londra.

După o săptămână, premierul britanic s-a simțit mult mai bine și a fost externat. Medicii i-au prescris însă recuperare acasă și repaus, astfel că nu și-a reluat imediat activitățile politice.

Alte persoanlității din Mare Britanie, confirmate cu COVID-19

Și Prințul Charlesde Wales a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, pe 25 martie 2020. Acesta a prezentat simptome ușoare ale infectării și a avut „o stare de sănătate bună”, după cum se arăta la vremea respectivă într-un comunicat al biroului de presă de la Clarence House, reşedinţa regală din Londra.

După ce a încheiat perioada de autoizolare, moştenitorul tronului britanic în vârstă de 71 de ani a declarat că se simte norocos că a avut doar „simptome relativ uşoare”.

„Acum mă aflu de cealaltă parte a baricadei reprezentate de această boală, dar tot într-o stare de distanţare socială şi izolare general. Aşa cum am învăţat cu toţii, aceasta este o experienţă ciudată, frustrantă şi dezolantă, când prezenţa familiei şi a prietenilor nu mai este posibilă, iar structurile normale ale vieţii noastre sunt dintr-o dată eliminate”, a declarat Prințul Charles, într-un mesaj video.

MEsajul Prințului Charles după ce a fost diagnosticat cu COVID-19

După premierul Boris Johnson și Prințul Charles, și jurnalistulCNNRichard Questa anunțat pe rețelele sociale că a fost diagnosticat cuCOVID-19.

Prezentatorul, o figură emblematică a postuluiCNNşi cunoscut în întreaga lume grație programului “Quest Means Business“, a anunțat pe Twitter că este purtător al coronavirusului.

„Am coronavirus. Sunt binecuvântat că am simptome ușoare, doar o tuse. Gândurile și rugăciunile mele merg la cei mai puțin norocoși. Stați acasă, protejați viața”, a scris Quest pe Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie