CORONAVIRUS | Peste 4,2 milioane de persoane din lume sunt infectate cu COVID-19. Cum evoluează pandemia. LIVE UPDATE

CORONAVIRUS | Peste 4,2 milioane de persoane din lume sunt infectate cu COVID-19. Cum evoluează pandemia. LIVE UPDATE
Foto: pixabay.com

Pandemia de coronavirus continuă să se extindă la nivel mondial și afectează, în acest moment 212 țări și teritorii de pe glob. De la debutul acesteia și până în prezent, 4,2 milioane de oameni au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, peste 47.000 dintre aceștia fiind în stare gravă. Bilanțul deceselor, la nivel mondial, a depășit 286.000, în timp ce numărul pacienților care au fost declarați vindecați a depășit1,5 milioane, potrivit datelor publicate de worldometers.info.

În continuare, Statele Unite ale Americii sunt cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus, cu aproape 1,4 milioane de îmbolnăviri, dintre care peste 16.500 de pacienți sunt în stare gravă. Pe teritoriul american au fost prelucrate și cele mai multe teste din lume, aproape 9,5 milioane, de la debutul pandemiei. Numărul victimelor pe care COVID-19 le-a făcut în rândul americanilor a depășit 81.400. În același timp, peste 259.000 de persoane de pe teritoriul SUA s-au vindecat de infecția cu SARS-CoV-2.

A doua cea mai afectată țară ca număr de cazuri de coronavirus este Spania, cu peste 268.000 de persoane testate pozitiv. Aici, bilanțul deceselor a ajuns la peste 26.700, în timp ce aproape 178.000 de persoane au învins infecția cu COVID-19, fiind declarate vindecate.

Pe de altă parte, Regatul Unit este al doilea cel mai afectat stat din lume din punctul de vedere al victimelor și primul la nivel european. Pe teritoriul britanic, peste 223.000 de persoane au primit confirmarea infecției cu noul coronavirus, iar peste 32.000 de pacienți au decedat.

În ceea ce privește situația din România, țara noastră a depșit pragul de 15.000 de persoane testate pozitiv. Bilanțul deceselor este, la ora transmiterii acestei știri, de 982. De asemenea, peste 7.000 de români au fost declarați vindecați.

Evoluția pandemiei deCOVID-19. LIVE UPDATE

UPDATE, 11 mai, ora 23.00: Premierul Ludovic Orban a declarat că se vor aplica sancțiuni și după 15 mai, deoarece unele măsuri rămân în vigoare, starea de urgență fiind înlocuită cu starea de alertă: „Nu se pot impune reguli fără ca cei care nu le respectă să nu fie pedepsiți”.

UPDATE, 11 mai, ora 23.00: Ludovic Orban a anunțat că, odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, vor intra în vigoare noi reglementări privind transportul public, desfășurarea activității în diverse sectoare ale economiei și comerțul, astfel încât răspândirea coronavirusului să fie ținută în frâu. Premierul a mai precizat că nici după 15 mai slujbele nu se vor putea ține în biserici.

UPDATE, 11 mai, ora 23.00: Preşedintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională legea care prevede că învăţământul preşcolar, şcolar, preuniversitar şi universitar se poate desfăşura şi online, pe perioada stării de urgenţă sau de asediu. De altfel, orele chiar se desfășoară de la distanță, din cauza epidemiei de coronavirus.

UPDATE, 11 mai, ora 23.00: În contextul în care Rusia înregistrează zilnic peste 10.000 de contaminări cu noul coronavirus, președintele Vladimir Putin a anunțat o ieșire din izolare a țării. Astfel, de marți, printre altele, se va încheia perioada de 6 săptămâni de şomaj, instaurată la sfârşitul lunii martie.

UPDATE, 11 mai, ora 22.00: Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a declarat că afirmațiile ministrului Sănătăți privind deplasarea în interiorul și între localități, după mijlocul lunii mai, sunt doar niște propuneri ale Institutului Național de Sănătate Publică. Dancă a mai spus că remarcă presiunea populației, care pare să se fi săturat de măsurile restrictive impuse în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta a precizat că, la fel ca până acum, românii au de ales între a-și proteja sau nu sănătatea. Ionel Dancă s-a mai referit, într-o intervenție pentru B1 TV, și la modul în care vor fi aplicate amenzile după data de 15 mai.

UPDATE, 11 mai, ora 22.00: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat luni seară adoptarea Ordonanței Militare cu numărul 11, în contextul epidemiei de coronavirus și trecerii de la starea de urgență la starea de alertă. Între altele, aceasta prevede ridicarea carantinei în ceea ce privește orașul Țăndărei, din județul Ialomița, și suspendarea zborurilor spre și dinspre Spania în continuare, până pe 14 mai inclusiv. Vela a ținut să le mulțumească românilor pentru că au fost vigilenți, răbdători și au respectat măsurile menite să limiteze răspândirea COVID-19. I-a numit pe toți niște eroi.

UPDATE, 11 mai, ora 22.00: Șaptesprezece priorități au fost identificate pentru a scoate Franța din blocaj, printre care redeschiderea școlilor, a industriei, a transportului public, furnizarea de măști și produse igienizatoare, precum și o politică de testare masivă. Cu toate acestea, președintele Republicii, Emmanuel Macron, a afirmat că „Franța nu revine brusc la o viață normală odată cu sfârșitul carantinei”, precizând, totodată, că revenirea la o viață normală va fi una graduală, pe mai multe faze, data de 11 mai fiind una dintre ele.

UPDATE, 11 mai, ora 22.00: În semn de gratitudine pentru eforturile depuse în timpul pandemiei, Compania Aeriană Qatar Airways ofera 100.000 bilete gratuite personalului medical din lumea întreaga.

UPDATE, 11 mai, ora 19.00: Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns, luni seară, la 982 de decese. Ultimele zece victime aveau vârste cuprinse între 60 și 84 de ani și erau din Botoșani, Bacău, Suceava, Galați, Bistrița Năsăud, Brașov, București și Neamț.

UPDATE, 11 mai, ora 19.00: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni că, după 15 mai, în localitate se va circula fără declarație pe proprie răspundere, iar în afara localității doar cu motive serioase, destinația trebuind demonstrată cumva. Invitat la „Ora Guvernului”, în Camera Deputaților, ministrul a explicat modul în care a evoluat epidemia de coronavirus în România și măsurile luate până acum de autorități. Din 15 mai intră în vigoare starea de alertă, în contextul epidemiei de coronavirus, noi măsuri urmând a fi implementate.

UPDATE, 11 mai, ora 19.00: Omul de afaceri Viorel Cataramă a declarat, pentru B1 TV, că a vrut și speră să se fi infectat cu coronavirus pentru a demonstra întregii țări că tot ce se întâmplă în ultima vreme din cauza epidemiei de coronavavirus nu este decât o isterie generalizată, că economia a fost blocată degeaba și tot degeaba au fost „arestați la domiciliu” românii de peste 65 de ani. Afaceristul s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce a mers în comuna Bărbulești, județul Ialomița, și s-a îmbrățisat cu un bărbat infectat cu noul coronavirus.

UPDATE, 11 mai, ora 19.00: Potrivit unui studiu realizat de OMS, ce a vizat 47 de ţări din regiunea africană, cu o populaţie de 1 miliard, un număr cuprins între 29 de milioane şi 44 de milioane de africani ar putea fi infectaţi în primul an al pandemiei de coronavirus, dacă măsurile de prevenire a răspândirii nu sunt impuse corect şi respectate

UPDATE, 11 mai, ora 17.50 – Anul acesta, în contextul pamdemiei decoronavirus, înGreciase vor aplica condiţii stricte de funcţionare la toate nivelurile a hotelurilor şi a altor locaţiituristice, acestea fiind prevăzute în ”Protocolul Unităţilor Turistice”.

UPDATE, 11 mai, ora 17.50 -Ministerul Afacerilor Externe a transmis luni, într-un comunicat de presă, că, în cursul nopții, 85 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatul Arabiei Saudite au fost aduși în țară, ca urmare a demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii a celor din diaspora aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

UPDATE, 11 mai, ora 17.50 -Întreprinderile din Noua Zeelandă, inclusiv centrele comerciale, cinematografele, cafenelele și sălile de gimnastică vor avea voie să se redeschidă începând de joi, întrucât au fost stabilite, luni, restricții stricte pentru a opri răspândireacoronavirusului.

UPDATE, 11 mai, ora 9.10 Un nou focar de infecție cu noulcoronavirusa izbucnit, duminică, într-un azil din România.45 de bătrâni și 5 cadre medicale au contractat COVID-19, într-o instituție din Cluj, aflată pe raza localitățiiSântioana.

UPDATE, 11 mai, ora 9.10 -Statele Unite au înregistrat duminică 20.241 de cazuri noi decoronavirusși 733 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins, bilanțul total ajungând la cel puțin 1.329.791 de infecții și la cel puțin 79.528 devictime.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”