CORONAVIRUS | Peste 2,7 milioane de cazuri de COVID-19, la nivel mondial. Cum evoluează pandemia. LIVE UPDATE

CORONAVIRUS | Peste 2,7 milioane de cazuri de COVID-19, la nivel mondial. Cum evoluează pandemia. LIVE UPDATE
Foto: pixabay.com

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 la nivel mondial a depășit pragul de 2,7 milioane, dintre care peste 58.600 de pacienți sunt în stare critică. În acest moment, pandemia de coronavirus afectează 210 state și teritorii din întreaga lume. Până la ora redactării acestei știri, bilanțul total al deceselor a ajuns la 190.098. Există însă și vești bune. Asta pentru că numărul celor care s-au vindecat de COVID-19 a depășit 743.500. Situația este în continuare foarte gravă în Statele Unite ale Americii, unde au fost confirmate, până acum, peste 876.000 de cazuri de contaminare, aproape 15..00 dintre cei testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 fiind în stare gravă. Bilanțul deceselor în SUA a ajuns la 49.648. Pe de altă parte, peste 85.000 de americani au fost declarați vindecați. A doua cea mai afectată țară din lume și prima la nivel european este Spania, cu peste 213.000 cazuri de infectare cu COVID-19. 22.157 pacienți au decedat în Regatul Iberic, potrivit datelor disponibile la ora transmiterii accestei știri, în timp ce aproape 90.000 de oameni s-au vindecat. Italia continuă să raporteze cel mai grav bilanț al deceselor din Europa, cu 25.549 de pacienți care au fost răpuși de infecția cu COVID-19. În Peninsulă, numărul celor contaminați se apropie de 190.000, iar aproape 58.000 de pacienți s-au vindecat. În ceea ce privește situația din România, potrivit datelor transmise miercuri de Grupul de omunicare Strategică, în țara noastră au fost confirmate 10.096 cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Bilanțul deceselor a ajuns la 545. Pe de altă parte, 2.478 persoane au fost declarate vindecate.

B1.rovă ține la curent cu cele mai noi informații legate de evoluția pandemiei la nivel mondial și în România.

Evoluția pandemiei deCOVID-19. LIVE UPDATE

UPDATE, 23 aprilie, ora 23.00: Premierul Ludovic Orban a declarat, pentru B1 TV, că alegerile locale ar putea fi organizate în septembrie. Totul, însă, depinde de modul în care va evolua epidemia de coronavirus.

UPDATE, 23 aprilie, ora 23.00: Premierul Ludovic Orban a explicat, pentru B1 TV, procesul prin care vor fi relaxate măsurile de restricție impuse din cauza epidemiei de coronavirus. Șeful Guvernului a dat asigurări că persoanele vulnerabile vor primi măști de la autorități, dat fiind că purtarea acestora va deveni obligatorie după 15 mai

UPDATE, 23 aprilie, ora 23.00: Profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală, a revenit cu o serie de precizări după ce anumite propuneri ale sale de limitare a răspândirii COVID-19 au stârnit critici și controverse. Medicul susține că documentul în cauză a fost interpretat „eronat și tendențios”.

UPDATE, 23 aprilie, ora 23.00: Ludovic Orban, despre ridicarea restricțiilor pentru sectorul HORECA: ”După data de 15 mai, va exista o posibilitate de reluare cel puțin a sectorului hotelier”

UPDATE, 23 aprilie, ora 23.00: În Statele Unite ale Americii a fost o altă săptămână în care s-au înregistrat cereri masive de șomaj. Lucru care a evidențiat și mai mult impactul sumbru al pandemiei de coronavirus. În acest context, mai multe întreprinderi s-au pregătit joi să se redeschidă în Georgia și în câteva alte state americane pentru prima dată într-o lună.

UPDATE, 23 aprilie, ora 23.00: În contextul crizei generate de pandemia de COVID-19, Guvernul german a aprobat un pachet de ajutor, ce vine în sprijinul angajaților cu venituri mici, dar și al întreprinderilor mici

UPDATE, 23 aprilie, ora 23.00: Croația redeschide magazinele, agențiile de turism și muzeele.

UPDATE, 23 aprilie, ora 19.00: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi după-amiază, decesul a încă patru români infectați cu coronavirus. Este vorba despre pacienți din județele Botoșani, Sibiu, Ialomița și Arad, cu vârste cuprinse între 53 și 64 de ani. Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns astfel la 545 de decese.

UPDATE, 23 aprilie, ora 19.00: Hans Kluge, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Europa, a catalogat ravagiile făcute de noul coronavirus în azilele de bătrâni, drept „o tragedie umană inimaginabilă”. În unele țări europene, pierderile înregistrate în aceste instituții reprezintă până la jumătate dintre decese.

UPDATE, 23 aprilie, ora 18.00: Purtarea măștii chirurgicale devine obligatorie din data de 15 mai în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun. În acest context, premierul Ludovic Orban a cerut, joi, ca oferta să fie la nivelul cererii de pe piață, pentru a nu interveni specula. La rândul său, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat că România va produce minim un milion de măşti medicale. „Preţul măştilor medicale pentru populaţie va fi undeva la 2 lei, fără TVA”, a precizat ministrul.

UPDATE, 23 aprilie, ora 18.00: Premierul Ludovic Orban a cerut Ministerului Sănătății să verifice și achizițiile de materiale sanitare făcute de spitalele din țară. Nu de alta, dar nu ar fi normal ca stocurile de materiale de calitate, achiziționate prin sistem centralizat, să zacă neatinse, iar unitățile spitalicești să cumpere echipamente de la „firme de casă”.

UPDATE, 23 aprilie, ora 18.00: Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva va rămâne sub management militar, impus din cauza pandemiei de coronavirus, atât timp cât va fi nevoie. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, joi, după o vizită pe care a efectuat-o la unitatea spitalicească din Deva. După vizita de lucru, Nelu Tătaru a menționat că Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este în acest moment în parametrii de funcționare pe timp de pandemie de coronavirus.

UPDATE, 23 aprilie, ora 18.00: Un număr de 52 de persoane de la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice din Răcari, au fost confirmate cu coronavirus, informează, joi, pe Facebook, primarul localităţii, Marius Caraveţeanu.

UPDATE, 23 aprilie, ora 18.00: Agenția Europeană a Medicamentului a revenit cu avertismentul împotriva folosirii clorochinei și hidroxiclorochinei pentru a trata pacienții infectați de COVID-19, făcând referire la „potențiale efecte secundare letale”, în special în cazul utilizării unor doze ridicate.

UPDATE, 23 aprilie, ora 18.00: Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a raportat joi pierderi trimestriale record, de 38,2 miliarde de franci (39,34 miliarde de dolari), pandemia de coronavirus afectând valoarea acţiunilor şi valutelor deţinute de SNB.

UPDATE, 23 aprilie, ora 18.00: Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat, joi, că elevii vor putea reveni la cursuri, între 11 și 25 mai, după ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. El a mai precizat că elevii se vor prezenta la școală pe bază de voluntariat.

UPDATE, 23 aprilie, ora 18.00: Cancelarul Angela Merkel avertizează că Germania riscă să piardă tot ce a câștigat până acum în lupta cu epidemia de coronavirus dacă renunță prea rapid la măsurile de prevenție. Aceasta a precizat că deja unele propuneri din teritoriu i se par cam prea „îndrăznețe”.

UPDATE, 23 aprilie, ora 16.00 – Chinaa anunțat joi alocarea unui supliment de 30 de milioane de dolari pentru Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Decizia vine la scurt timp după ce Statele Unite au anunțat suspendarea contribuțiilor la această instituție a ONU, transmiteCBC.

UPDATE, 23 aprilie, ora 16.00 – Guvernul de la Viena a anunțat că va facilita transportul îngrijitoarelor românce întimpul pandemiei de coronavirus. Astfel, din data de 2 mai, acestea vor beneficia de un ‘coridor feroviar’, Mai exact de un tren care va pleca de la Timișoara spre Asutria, fără oprire în Ungaria.

UPDATE, 23 aprilie, ora 16.00 – Harry Theocaris, ministrul turismului dinGreciaa anunțat că țara sa se gândește la introducerea unui „pașaport de sănătate” care să certifice că turiștii care intră înGrecianu sunt purtători ai virusului COVID-19.

UPDATE, 23 aprilie, ora 16.00Analiza genetică sugerează că virusul circula în Spania la mijlocul lunii februarie.

UPDATE, 23 aprilie, ora 16.00Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de COVID-19 din România.

UPDATE, 23 aprilie, ora 8.30SUAau înregistrat, în ultimele 24 de ore, 16.667 de noi cazuri decoronavirusși 1.646 de decese, potrivit anunțului făcut de Universitatea Johnas Hopkins, care mai spune că bilanțul total a ajuns la peste 842.000 de persoane testate pozitiv, dintre care peste 46.000 s-au stins din viață.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:06 - Cât costă un parfum de la noul brand al Ilincăi Vandici. „Femeile sunt cu de toate, iar parfumul este esențial”
23:53 - Ciolacu reafirmă că-l va desemna premier pe Bolojan dacă va câștiga prezidențialele. Liderul PSD vrea continuarea coaliției cu PNL: „De ce să stricăm ceva ce funcționează?”
23:18 - Geoană: Rugămintea mea din inimă – veniți la vot! Votați cu cine doriți, eu sper că veți vota cu mine / La momentul complicat pe care-l traversăm, eu nu mi-aș da țara pe mâna unor nepricepuți (VIDEO)
23:16 - Șofer mort, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren, în Lugoj. Mecanicul de locomotivă a suferit un atac de panică
22:55 - Cetățenii români vor putea călători fără viza în China. De când intră în vigoare noua hotărâre și până când e valabilă
22:33 - Două femei din Capitală, reținute după ce ar fi încercat să „cumpere” o mașină de lux, fără să plătească la schimb
22:29 - Ciolacu anunță că a vorbit din nou cu Trump și că de la anul vor fi eliminate vizele românilor pentru SUA. La discuție a participat și Viktor Orban
22:10 - Geoană, întrebat dacă au existat negocieri pentru a se retrage din cursă: “Eu sunt singurul care nu aveam motive să renunț, pentru că n-am ce negocia. Nu-mi doresc decât să slujesc țara asta. Este o perioadă mai grea decât ‘89″ (VIDEO)
21:59 - Vântul și ninsorile au pus stăpânire pe vestul și centrul țării. Se văd deja primele pagube produse de vremea rea
21:59 - Rareș Bogdan, după ce a votat în Paris: Mă aştept la o prezenţă undeva la 8 – 9 milioane duminică şi din diaspora să sărim de 500.000 (VIDEO)