CORONAVIRUS | Peste 177.000 de decese ale pacienților cu COVID-19, în toată lumea. Care sunt efectele pandemiei pe plan mondial. LIVE UPDATE

CORONAVIRUS | Peste 177.000 de decese ale pacienților cu COVID-19, în toată lumea. Care sunt efectele pandemiei pe plan mondial. LIVE UPDATE
Foto: pixabay.com

Pandemia de coronavirus afectează, în acest moment, 210 țări și teritorii din întreaga lume. Peste 2,5 milioane de persoane de pe Glob sunt infectate cu SARS-CoV-2, potrivit cifrelor existente la ora transmiterii acestei știri. Peste 57.200 dintre cei testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 se află în stare gravă. Bilanțul deceselor, la nivel mondial, a ajuns la 177.230 de victime. Pe de altă parte, de la debutul pandemiei, peste 688.400 de persoane au fost declarate vindecate. Statele Unite ale Americii rămân cea mai afectată țară din lume, atât din punctul de vedere al cazurilor de contaminare, cât și din cel al fatalităților. În acest moment, numărul americanilor infectați cu noul coronavirus depășește800.000, aproape 14.000 dintre cei testați pozitiv fiind în stare gravă. SUA sunt și țara în care au fost făcute cele mai multe teste din lume, în acest moment, adică peste 4 milioane. Bilanțul deceselor pe teritoriul american este de 45.172. Pe de altă parte, peste 82.600 de persoane au învins lupta cu COVID-19, fiind declarate vindecate. La nivel european, situația cea mai gravă este cea din Spania, acolo unde numărul celor contaminați cu SARS-CoV-2 a depășit pragul psihologic de 200.000. Totodată, 21.282 de persoane din Regatul Iberic au fost răspuse de infecția cu noul coronavirus, în timp ce numărul celor care s-au vindecat a depășit 82.500. În continuare, Italia este țara europeană care raportează cel mai grav bilanț al deceselor. De la debutul pandemiei, 24.648 persoane infectate cu COVID-19 au murit în Peninsulă. Aici, aproape 184.000 de oameni au fost testați pozitiv, dintre care aproape 2.500 se află în stare gravă. În total, aproape 52.000 de italieni au fost declarați vindecați. În România, la ora redactării acestui articol, există9.242 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, în timp de bilanțul deceselor 498 de victime. Pe de altă parte, 2.153 deromâni au fost declarați vindecați, fiind externați din unitățile medicale. B1.rovă ține la curent cu cele mai noi informații legate de evoluția pandemiei la nivel mondial și în România.

Evoluția pandemiei decoronavirus. LIVE UPDATE

UPDATE, 22 aprilie, ora 01.00: Ludovic Orban a declarat că România nu a atins încă vârful epidemiei de coronavirus, prin urmare măsurile de prevenție trebuie respectate în continuare. Totuși, nu se așteaptă la o creștere importantă a numărului de infectări cu COVID-19 în perioada următoare, dat fiind că românii au înțeles că trebuie să rămână acasă chiar și în zilele de Paște. Cât despre anul școlar, prim-ministrul a precizat că niciodată nu a fost luată în cazul înghețarea acestuia. Șeful Guvernului a ținut și să critice propunerile de izolare a bătrânilor, formulate de profesorul Adrian Streinu Cercel.

UPDATE, 22 aprilie, ora 01.00: Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a estimat că peste aproximativ o lună pacienții infectați cu COVID-19 din România vor putea beneficia de tratament cu medicamentul Remdesivir, după omologarea acestuia.

UPDATE, 22 aprilie, ora 01.00: Guvernatorii din șase state americane continuă cu planuri de a începe o relansare parțială a economiilor lor, în ciuda avertismentelor că slăbirea prematură a restricțiilor ar putea duce la o nouă creștere a infecțiilor cu coronavirus și la pierderea de vieți omenești. Georgia face parte dintre statele care vor permite mai multe activități comerciale în această săptămână.

UPDATE, 21 aprilie, ora 23.00:Ludovic Orban a respins categoric informațiile potrivit cărora forțele de ordine care verifică declarațiile pe proprie răspundere ale oamenilor, în contextul epidemiei de coronavirus, au plan de dat amenzi.

UPDATE, 21 aprilie, ora 23.00: Pandemia de coronavirus a afectat întreaga planetă, dar Coreea de Nord se laudă că nu are nici măcar o singură persoană infectată. Principalul ziar nord-coreean a lăudat sistemul sanitar de acolo ca fiind cel mai performant din întreaga lume și, bineînțeles, l-a ridicat în slăvi pe liderul suprem Kim Jong Un pentru devotamentul său. În schimb, Choi Jung Hun, medic care a profesat în Coreea de Nord și care a fugit în Sud, în 2012, prezintă un portret mai mult decât sumbru al sistemului de sănătate de acolo. Mai mult, dezastrul lăsat în urmă de diversele epidemii care au măcinat țara de-a lungul timpului completează această imagine dură.

UPDATE, 21 aprilie, ora 23.00: În ciuda apelului la corectitudine şi deontologie, ştirile false tulbură opinia publică şi dau bătăi de cap oficialilor. Zvonurile privind un posibil „scenariu 5” sau intrarea Bucureştiului în carantină au fost ferm dezminţite, marţi, de Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE, 21 aprilie, ora 23.00: Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, pentru B1 TV, că se poate ajunge în scenariul relaxării treptate a măsurilor de restricție doar după 15 mai, în condițiile în care se va constata, mai multe zile la rând, o scădere a numărului de infectări cu coronavirus. Acesta a mai precizat că, acum, capacitatea de Terapie Intensivă destinată îngrijirii pacienților COVID-19 este ocupată în proporție de 50%.

UPDATE, 21 aprilie, ora 23.00: Starea generală de sănătate a Arhiepiscopului Pimen este bună, anunţă Agenţia Basilica a Patriarhiei Române. Acesta a fost testat pozitiv pentru COVID-19 şi a fost adus luni, cu elicopterul, la Institutul de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti.

UPDATE, 21 aprilie, ora 23.00: Mark Rutte, premierul olandez, a confirmat, marți, că școlile primare se vor redeschide după perioada de vacanță din mai.

UPDATE, 21 aprilie, ora 23.00: Franţa a înregistrat 531 de decese în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor spitalizate şi al celor de la terapie intensivă este în scădere.

UPDATE, 21 aprilie, ora 23.00: În Turcia, lucrurile ar putea reintra la normal după încheierea Ramadanului, la sfârşitul lunii mai, după cum a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

UPDATE, 21 aprilie, ora 19.00: Ministrul Sănătății a declarat, pentru B1 TV, că, în acest moment, nu există varianta carantinării bătrânilor. Precizarea vine în contextul în care Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, a propus, într-un document ce poartă antetul institutului, separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de 3 luni şi izolarea totală în categoria de vârstă 40-65 de ani, în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale. Nelu Tătaru a respins categoric o asemenea propunere.

UPDATE, 21 aprilie, ora 19.00: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, în emisiunea ”Bună, România!” difuzată pe B1 TV, că, în opinia sa, nu poate fi vorba despre redeschiderea școlilor din luna mai, dat fiind că lupta cu epidemia de coronavirus e încă destul de departe de a fi câștigată.

UPDATE, 21 aprilie, ora 19.00: Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că nimic nu va mai fi la fel după pandemia de coronavirus, iar un motiv ar fi că politicienii au înțeles două lucruri: că după ce au făcut ce au vrut cu natura, acum aceasta nu mai este prieten omului și că un virus nu e o problemă ce trebuie tratată cu lejeritate. Fostul președinte a criticat lipsa unui răspuns coordonat al statelor membre UE la această criză, dar a remarcat faptul că unele dintre ele au redescoperit în timp ce e solidaritatea.

UPDATE, 21 aprilie, ora 19.00: În plină pandemie de coronavirus, oamenii din întreaga lume își pun speranța în găsirea și comercializarea unui vaccin care să prevină infecția. Până și membrii mișcării anti-vaccin au început să își reconsidere poziția față de aceste leacuri.

UPDATE, 21 aprilie, ora 19.00: Aproximativ 70 dintre militarii dislocaţi de Armata României în Afganistan, în cadrul misiunii NATO “Resolute Support”, în Irak – misiunea de tip coaliţie “Inherent Resolve” şi în Republica Centrafricană – misiunea Uniunii Europene de instruire şi consiliere vor fi repatriaţi, pe fondul răspândirii coronavirusului la nivel global.

UPDATE, 21 aprilie, ora 19.00: Grupul de Comunicare Strategică anunță, marți, decesul a altor 16 persoane infectare cu noul coronavirus, bilanțul pe teritoriul României ajungând la 498.

UPDATE, 21 aprilie, ora 19.00: Întrebat de realizatorul B1 TV Tudor Barbu dacă este adevărat că în România 84% dintre decesele bifate la COVID-19 aveau două sau chiar mai multe comorbidități, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a spus că „84% sunt pacienții care au comorbidități, nu cei care mor din alt motiv decât COVID-19”.

UPDATE, 21 aprilie, ora 19.00: Deoarece rata zilnică a infecțiilor cu COVID-19 a ajuns la sub 1%, Austria este una dintre țările europene care au început deja o relaxare a restricțiilor impuse.

UPDATE, 21 aprilie, ora 19.00: Croația, una dintre țările europene mai puțin afectate de noul coronavirus, pregătește primele măsuri pentru relansarea turismului.

UPDATE, 21 aprilie, ora 19.00: Cercetătorii chinezi trag un nou semnal de alarmă cu privire la coronavirus. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Zhejiang afirmă că SARS-COV2 are acum cel puțin 30 de variații, care pot spori letalitatea pandemiei.

UPDATE, 21 aprilie, ora 19.00: Evoluția politică din Ungaria, în contextul actualei pandemii, trezește tot mai multe îngrijorări în Europa, după ce prim-ministrul Viktor Orban a primit dreptul de a guverna prin decrete pentru o perioadă nedeterminată, eliminând, astfel, orice formă de control parlamentar asupra guvernului de la Budapesta. Legislația privind starea de urgență în Ungaria care oferă guvernului Orban puteri nelimitate, este văzută de factorii decizionali de la Bruxelles drept o amenințare suplimentară la adresa statului de drept, a instituțiilor democratice și a drepturilor fundamentale.

UPDATE, 21 aprilie, ora 16.00:Președintele Klaus Iohannis a anunțat că dacă în perioada următoare îmbolnivirile de COVID-19 și decesele vor fi în scădere, din 15 mai autoritățile ar putea adopta măsuri de relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

UPDATE, 21 aprilie, ora 15.45:Guvernul Spanieirelaxează măsurile și pentru copiii de până în 12 ani.Autoritățile spaniole au precizat că această grupă de minori va putea ieși la “o scurtă plimbare”, însoțiți de un adult, după ce în ultimele săptămâni nu au avut voie să iasă din locuințe.

UPDATE, 21 aprilie, ora 15.45:Vârstnicii sunt considerați categoria de risc maxim în fațaCOVID-19, cu cea mai mare probabilitate de a dezvolta o formă severă a infecției cu coronavirus. Cu toate acestea, medicii spanioli nu susțin izolarea persoanelor de peste 65 de ani.

UPDATE, 21 aprilie, ora 15.45:Turismul este unul dintre cele mai lovite industrii de pandemia de COVID-19după ce mii de vacanțe au fost anulate sau amânate.În acest context, odată cu apropierea verii, se încearcă o restructurare a acestui domeniu, pentru ca oamenii să pot ajunge la o normalitate aproiată de cea din trecut.

UPDATE, 21 aprilie, ora 15.45:JurnalistulCNNRichard Questa anunțat pe rețelele sociale că a fost diagnosticat cuCOVID-19.

UPDATE, 21 aprilie, ora 15.45:Primarul orașuluiMilano,Giuseppe Sala, a declarat că dorește ca după ridicarea măsurilor impuse în urma pandemiei decoronavirus, o restructurare a orelor în care oamenii își desfășoară activitățile zilnice pentru a evita aglomerația de la orele de vârf.

UPDATE, 21 aprilie, ora 15.45:SUAau înregistrat în ultimele 24 de ore 1.939 de decese și 28.123 de noi infectări decoronavirus, bilanțul total ajungând astfel la 792.759 persoane testate pozitiv, dintre care 42.514 morți și 13.951 de cazuri sunt critice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`