CORONAVIRUS | O asistentă din Queens este prima persoană vaccinată anti-COVID-19 din SUA / Reacția lui Donald Trump (VIDEO)

CORONAVIRUS | O asistentă din Queens este prima persoană vaccinată anti-COVID-19 din SUA / Reacția lui Donald Trump (VIDEO)
Foto: captură Twitter

Prima persoană vaccinată anti-coronavirus în cadrul campaniei de imunizare care a început, luni, în Statele Unite ale Americii, este o asistentă de la terapie intensivă, pe numeSandra Lindsay, informează The New York Times. Vaccinarea a început la Long Island Jewish Medical Center, din cartierulQueens, din New York. Oficialii statului american au transmis, luni, că startul vaccinării reprezintă un punct de cotitură în lupta cu pandemia de COVID-19, care a făcut peste 35.000 de victime doar în New York.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în SUA

”Cred că asta e arma care va pune capăt războiului”, a declarat Andrew Cuomo, guernatorul statului New York, cu puțin timp înainte ca asistentei să-i fie administrat serul anti-COVID.

Campania de vaccinare a început într-un moment în care New York-ul se confruntă cu un al doilea val extrem de agresiv al pandemiei, după perioada verii, în care numărul de îmbolnăviri a fost mai ușor de gestionat. În ultimele zile, în New York au fost înregistrate peste 10.000 de cazuri zilnice de infectare, ceea ce reprezintă o creștere cu peste 70% a numărului de contaminări comparativ cu săptămânile anterioare. În aceste condiții, spitale devin din ce în ce mai pline, o situație cu care cadrele medicale din New York nu s-au mai confruntat din luna mai.

CORONAVIRUS | O asistentă din Queens este prima persoană vaccinată anti-COVID-19 din SUA

Donald Trump: Felicitări SUA! Felicitări lumii!

La scurt timp după administrarea primului vaccin, o reacție a venit și din partea președintelui în exercițiu al SUA, Donald Trump.

”Primul vaccin administrat. Felicitări SUA! Felicitări lumii!”, a scris liderul de la Casa Albă, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Donald Trump: Felicitări SUA! Felicitări lumii!

La finalul săptămânii trecute, Agenţia americană a medicamentului (FDA) a autorizat vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech pentru utilizarea de urgenţă în Statele Unite.

Luni dimineață a început distribuția dozelor de vaccin în toate cele 50 de state americane. Vaccinul Pfizer / BioNTech va ajunge în aproximativ 600 de centre dinSUAîn zilele următoare. Planul autorităților americane este de a distribui 40 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului, iar alte 50 până la 80 de milioane de doze în ianuarie și în februarie.

Primii americani care vor fi vaccinați sunt angajații din sănătate și cei din centrele de îngrijire. Este vorba despre aproape 24 de milioane de oameni, dintre care 21 de milioane tratează pacienţii diagnosticați cu COVID-19.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech a mai fost aprobat de Marea Britanie, Canada, Bahrain, Arabia Saudită și Singapore. În Marea Britanie, campania națională de vaccinare a început, marți, 8 decembrie, cu persoanele vârstnice și cele din categoriile vulnerabile.

SUA, țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus

Statele Unite ale Americii sunt țara cea mai afectată din lume de pandemia de coronavirus. De la începutul crizei sanitare și până acum, pe teritoriul american au fost confirmate peste 16,7 milioane de cazuri de contaminare, iar numărul deceselor a depășit pragul de 300.000. Asta în condițiile în care, la nivel mondial, numărul infectărilor a trecut de 72,7 milioane de cazuri, iar cel al deceselor este de peste 1,6 milioane. Totodată, peste 51 de milioane de oameni din întreaga lume s-au vindecat de COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`