Politicienilor britanici li s-a oferit acces la 10,000 de lire sterline (12,450 de dolari) pentru a-i ajuta să lucreze de acasă în timpul crizei provocare de noul coronavirus. Aceștia urmează să fie despăgubiți pentru toate cheltuielile pe care le fac acasă pe fondul crizei provocate de coronavirus. De exemplu, vor fi despăgubiți chiar și pentru factura de telefonie mobilă mobilă sau pentru electricitate. În cazul în care aceștia un au o dovadă că respectivele cheltuieli s-au făcut în scopuri profesionale, pot depune o cerere prin care să justifice lipsa dovezilor.
Toți cei 650 de parlamentari aleși vor avea acces la fonduri, a declarat Autoritatea Independentă pentru Standarde Parlamentare, care reglementează cheltuielile, menționate în noile măsuri, potrivit CNN.
Membrii Parlamentului au deja acces la un buget de până la 26,050 de lire sterline (32,420 de dolari) pentru a-și conduce circumscripțiile electorale, iar această suma de bani menționată la început va fi pus la dispoziție în plus față de cea precedentă.
Documentul, care datează din 26 martie, spune că cele 10,000 de lire sterline sunt disponibile pentru a ajuta la „sprijinirea înființării de activități la domiciliu”, inclusiv achiziționarea de echipamente precum laptopuri și imprimante.
Membrii Parlamentului, de asemena, au cerut și asigurarea plății pestru costurile de electricitate și încălzire, dar și pentru factura de telefon.
Limita lunară a cardului de credit pentru parlamentari a fost majorată de la 4,000 de lire (4,980 de dolari) la 10,000 de lire (12,450 de dolari), iar tranzacția unică a crescut de la 2,000 de lire (2,490 de dolari) la 5,000 de lire (6,220 de dolari).
Dacă parlamentarii un au dovezi din cauza situației provocate de coronavirus în ceea ce privește noile achiziții făcute în scopuri profesionale, aceștia trebuie să justifice lipsa dovezilor în cauză pentru a putea fi despăgubiți.
„Dacă nu aveți chitanță sau factură din cauza coronavirus și nu puteți aștepta rambursarea, puteți depune cererea. Vă rugăm să includeți o explicație a motivului pentru care dovezile nu sunt disponibile și vom plăti cererea, solicitându-vă să prezentați dovezile mai târziu”, se afirmă în noile măsuri.
Marea Britanie, care este una dintre cele mai afectate țări cu peste 7,000 de decese până acum, se află în izolare din 24 martie.
Milioane de angajați, inclusiv politicieni, au fost nevoiți să lucreze de acasă și mulți alții și-au pierdut venitul.
Boris Johnson a fost mutat de la terapie intensivă, dar rămâne internat în spital, unde va fi monitorizat pe durata fazei timpurii a recuperării sale. Un purtător de cuvânt din Downing Street a afirmat că premierul britanic este „într-o stare de spirtit foarte bună”.
Purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson anunțare anterior că acesta se simte mult mai bine. Totuși, nu este cunoscut momentul în care acesta va putea să fie externat, dar absența sa implică mai multulte lucruri, cum ar faptul că, în această perioadă,Guvernul Regatului Unit are în fața sa două dileme majore– cum să acopere creșterea vastă a cheltuielilor bugetare în sprijinul economiei lovite de pandemia de COVID-19, dar și când să înceapă relaxarea măsurilor de carantină.
Boris Johnson a ajuns la Spitalul „St. Thomas” din Londra duminică, cu febră mare și tuse. Apropiații săi au fost îngrijorați de faptul că prim-ministrul Marii Britanii prezenta simptomatologie specifică bolii COVID-19, chiar și la 10 zile de la diagnosticare.