CORONAVIRUS | Israelul a reintrodus carantina. Aceasta a intrat în vigoare vineri

CORONAVIRUS | Israelul a reintrodus carantina. Aceasta a intrat în vigoare vineri

Guvernul israelian a reimpus carantina pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus. Astfel că, cetățenii statului sunt trebuie să respecte carantina de trei săptămâni, începând de vineri după-amiază.

Israelul a reintrodus carantina cu câteva ore înainte de anul nou evreiesc

Aceasta a fost introdusă cu câteva ore înainte de Roş Haşana, anul nou evreiesc, după ce, în ultimele săptămâni, în ţară a fost înregistrată o creştere importantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Miercuri, spre exemplu, au fost raportate peste 5.000 de noi contaminări, scrie AP, citată de News.ro.

Mai exact, cabinetul lui Benjamin Netanyahu a emis joi un set de reguli stricte. Cu puţine excepţii, începând de vineri după-amiază, oamenii nu se vor putea deplasa pe o rază mai mare de 500 de metri de casele lor, adunările de peste 10 persoane în interior vor fi interzise, iar şcolile, restaurantele, mall-urile, saloanele de înfrumuseţare şi hotelurile vor fi, în mare parte, închise.

Prim-ministrul a afirmat că această acţiune este esenţială, după ce spitalele „au ridicat steagul roşu”, în urma creşterii rapide a numărului de cazuri. Populaţia a reclamat faptul că Netanyahu a repornit economia prea devreme după prima perioadă de carantină, respectiv martie – aprilie.

Preşedintele ţării, Reuven Rivlin, a recunoscut că nu a fost făcut suficient la nivel de conducere.

„Aţi avut încredere în noi şi v-am dezamăgit”, a declarat el.

„În seara aceasta, aş vrea să vă spun că înţeleg sentimentele de confuzie şi nesiguranţă, anxietatea pe care mulţi o simt”, a continuat Rivlin, care s-a scuzat pentru că a încălcat regulile carantinei, în luna aprilie, când fiica lui l-a vizitat. „Singurătatea mea nu este mai dureroasă decât a voastră, care aţi fost atât de grijulii să urmaţi instrucţiunile”.

Israelul, prima ţară din lume care revine la starea de urgenţă

Astfel, Israelul se închide pentru a doua oară în pandemie. Şcolile şi afacerile se închid, excepţie făcând doar supermarketurile şi farmaciile, iar restaurantele pot fi deschise doar în regim de livrare.

După această primă fază, se mai plănuiesc alte două etape, dar cu relaxări graduale, bazate pe trendul infectărilor.

TAROM suspendă zborurile comerciale către și dinspre Israel, timp de o lună

Amintim că, Compania TAROM a decis suspendarea curselor comerciale până la data de 15 octombrie 2020 inclusiv, către și dinspre Republica Moldova și Israel.

De la aceste restricții sunt exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele care transportă mărfuri (cursele cargo), cursele speciale de intervenție solicitate de către autorități, cursele medicale, cursele care transportă personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură, dar și zborurile de repatriere (chartere speciale).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`