CORONAVIRUS | India a aprobat concomitent două vaccinuri anti-Covid-19

CORONAVIRUS | India a aprobat concomitent două vaccinuri anti-Covid-19
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Spre deosebire de celelalte țări, India a aprobat două vaccinuri anti Covid-19. Mai exact, este vorba despre cel dezvoltat de AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford (care poate fi stocat într-un frigider normal, ceea ce face transportul mult mai uşor) şi unul dezvoltat local, de firma Bharat Biotech, care poate fi utilizatîn cazuri de urgenţă.

India a aprobatdouă vaccinurianti-Covid-19 ”pentru situații de urgență”

În plus, autorităţile sanitare indiene examinează și vaccinurile Pfizer/BioNTech (autorizat deja în Statele Unite şi Uniunea Europeană), precum şi vaccinulrusesc, Sputnik V (autorizat numai în Rusia).

Țara cu peste1 miliard 300 de milioane de locuitori s-a grăbit să autorizezedouă vaccinuri concomitent din cauzapandemiei de coronavirus, care a făcut foarte multe victime de la debutul crizei sanitare și până în momentul de față.

Aceste două vaccinuri ”sunt aprobate pentru utilizare restrânsă în situaţii de urgenţă”, a declarat într-o conferinţă de presă controlorul general al medicamentelor din India, V.G. Somani.

Premierul Narendra Modi a estimat că această aprobare, conform unei proceduri accelerate, a fost ”un punct de cotitură decisiv pentru întărirea spiritului de lupt㔺i pentru ”accelerarea marşului spre o naţiune mai sănătoasă, liberă de COVID”.

”Faptul că cele două vaccinuri cărora li s-a dat aprobarea de urgenţă pentru utilizare sunt făcute în India va face mândru pe fiecare indian!”,a spus el pe Twitter, numindu-l semnul unei ţări „autonome”.

În statisticile internaţionale, India este pe locul doi ca număr de contaminări după Statele Unite dar majoritatea experţilor sanitari sunt de părere că în realitate, situaţia ar arăta mult mai alarmant dacă s-ar putea testa mai mult.

Economia indiană, lovită serios de pandemia de coronavirus

La rândul său, Somani a declaratcă autoritatea de reglementare ”nu va da niciodată aprobare dacă ar exista vreo preocupare în materie de securitate”.

”Aceste vaccinuri sunt 100% sigure”, a continuat el, adăugând că efectele secundare observate, precum „febră uşoară, durere şi alergii sunt comune tuturor vaccinurilor”.

Serum Institute din India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a menționat că produce în fiecare lună în jur de 60 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

Şeful său executiv, Adar Poonawalla, a postat pe Twitter, după ce s-a anunţat unda verde, că vaccinul va fi ”gata de distribuire în următoarele săptămâni”.

Îngrijorător este faptul căşomajul în India a atins cota cea mai ridicată din ultimii 45 de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie