Coronavirusul se extinde în Spania/ Primul caz de infecție din Catalonia a fost confirmat la o femeie din Barcelona ce s-a întors din nordul Italiei

Coronavirusul se extinde în Spania/ Primul caz de infecție din Catalonia a fost confirmat la o femeie din Barcelona ce s-a întors din nordul Italiei
Foto: pixabay.com

Epidemia de coronavirus începe să se extindă și pe continentul european după ce a ucis peste 2.500 de persoane în China. Primul caz din Catalonia a confirmat marți după-amiază de autorități. Este vorba de o femeie din Barcelona care s-a întors recent după ce a călătorit câteva zile în nordul Italiei, informează LaVanguardia.

Acesta este al patrulea caz de infectare cu Covid-19 confirmat în Spania după cele două din Insulele Canare și cel din Mallorca.

Conform guvernului regional, autoritățile au activitat protocolul pentru intervenție în caz de coronavirus. Centrul Național de Microbiologie urmează să facă un nou test pentru a confirma suspiciunile.
Secretarul de stat pentru sănătate publică, Joan Guix, urmează să iasă într-o conferință de presă pentru a oferi date suplimentare privind situația din Catalonia.

Reamintim că tot marți a fost depistat cu coronavirus și un turist italian care a fost cazat la H10 Costa Adeje Palace, din Tenerife. Acesta era un medic din regiunea Lombardia, una din cele mai grav afectate din Italia.

Circa 1.000 de turiști cazați în hotelul H10 Costa Adeje Palace au fost blocați în carantină, după ce virusul a fost depistat. Hotelul este acum împrejumuit de forțe de securitate care au fost aduse pentru a asigura că măsurile de carantină sunt complet respectate, scrie LaVanguardia.

Imagini filmate în afara orașului arată cum clădirea este împrejmuită pentru ca nimeni să nu poată intra, iar turiștii ce se văd pe imagini poartă măști. Numeroase mașini de poliție pot fi văzute, de asemenea, în zonă.

Coronavirus în lume

De la declanșarea epidemiei de coronavirus și până în prezent 2,704 persoane au decedat, marea majoritate a acestora în regiunea chineză Hubei. După China, Coreea de Sud este cea mai afectată de această epidemie cu 10 decese și aproape 1.000 de persoane infectate.

Țara europeană cea mai afectată este Italia, acolo unde se află 1,2 milioane de români. Potrivit ultimului bilanţ, 7 oameni au murit, iar peste 200 sunt infectaţi cu coronavirus. Autoritățile din Italia au luat măsuri dure în ultimele 48 de ore pentru a preveni răspândirea bolii. Astfel, în unele orașe au fost închise restaurante, școli și cafenele, iar meciurile de fotbal s-ar putea juca fără spectatori.

Peste 50.000 de oameni sunt afectaţi de măsurile de carantină. Potrivit legislaţiei italiene, părăsirea fără drept a zonei de carantină se pedepseşte cu închisoare până la 3 luni. Carabinierii au primit misiunea de a izola oraşele afectate și au instalat filtre la fiecare intrare și ieșire.

În România nu a fost confirmat până în prezent niciun caz de infectare cu coronavirus. Doi români au contractat în schimb virusul pe nava de croazieră Diamond Princess. Aceștia se află internați în prezent într-un spital din Japonia, având o stare de sănătate bună.

La nivel mondial au fost înregistrate 80.289 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar dintre aceștia doar 27.840 s-au vindecat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`