CORONAVIRUS | Germania elimină testele gratuite pentru toți călătorii

CORONAVIRUS | Germania elimină testele gratuite pentru toți călătorii
Foto: Hepta

Germania vrea să elimine testele obligatorii de coronavirus gratuite pentru călătorii care se vin în stat, a declarat miercuri ministrul său pentru sănătate, motivând constrângerile de capacitate la laboratoare. Testele au fost introduse la începutul acestei luni pentru a opri o creștere a noilor cazuri

Germania elimină testele Covid-19 gratuite, dar auto-carantina este obligatorie

Testele gratuite au fost introduse în prima săptămână a lunii august, după ce noile cazuri de coronavirus au încălcat pragul de 1.000 de persoane pentru prima dată din mai, alimentând temerile revenirii la blocajele dureroase.

Testele au fost criticate de unii profesioniști din domeniul sănătății ca fiind ineficiente, deoarece unii turiști care s-au testat negativ pe aeroporturi au produs rezultate pozitive câteva zile mai târziu. Există, de asemenea, deficiențe de personal și echipament.

Cu toate acestea, va rămâne o regulă care impune călătorilor care se întorc din zonele pe care Germania le consideră roșii auto-carantină timp de 14 zile. Carantina poate fi ridicată la cinci zile de la sosirea cel mai devreme, cu un rezultat negativ al testului.

Testele obligatorii pentru acești călători vor rămâne, scrie Reuters.

Spahn a spus, totuși, că, în cazul în care testele obligatorii vor fi anulate, autoritățile locale vor trebui să intensifice monitorizarea.

”Acesta nu este un motiv, ci este un ordin guvernamental”, a spus Spahn. „Într-o perioadă în care numărul de noi infecții în Germania este scăzut, este important să se prevină răspândirea virusului în țară prin călătorii care se întorc”.

Multe detalii încă trebuie finalizate, cum ar fi dacă testele pentru repatriați din regiunile de risc ar trebui să rămână gratuite și când noile reguli ar trebui să intre în vigoare.

Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecțioase a declarat că 42% din cazurile noi recente au avut loc probabil peste hotare. Acesta a raportat miercuri puțin sub 1.600 de noi infecții, ceea ce a adus totalul Germaniei la 236.429, inclusiv 9.280 de decese.

Ministerul de Externe își extinde avertismentul de călătorie pentru țările din afara Europei până pe 14 septembrie, din cauza preocupărilor continue cu privire la coronavirus, a declarat o sursă guvernamentală.

Germania a inclus și zone din România pe lista de risc în privința Covid-19

Reamintim că Ministerul Afacerilor Externe a informat că, alături de municipiul București, 15 județe din România se află pe lista “zonelor de risc” a Germaniei. Este vorba despre Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Astfel, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un „formular de debarcare” Public Health Passenger Locator Form.

„Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile”, a transmis MAE într-un comunicat de presă.

Germania, cuprinsă de manifestații împotriva restricţiilor anti-COVID

Aproximativ 1000 de persoane au protestat la jumătatea lunii august în centrul oraşului german Hamburg împotriva purtării obligatorii a măştii ca măsură de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Manifestanții (care nu purtau măști) susțineau că restricţiile anti-COVID instituite de guvernul Germaniei încalcă mai multe articole ale Constituţiei.

Poliția a încercat să oprească mitingul, cerându-le organizatorilor să pună capăt protestului, fiindcă erau încălcate regulile în vigoare, însă au fost întâmpinați cu o contra-manifestaţie a unor oameni ce purtau steagul mişcării radicale de stânga Antifa.

În paralel, în oraşul Magdeburg, din estul Germaniei, aproximativ 250 de persoane au protestat, de asemenea, împotriva restricţiilor în vigoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:28 - Jurnaliști B1 TV agresați la Curtea de Apel de către protestatarii lui Georgescu. Oana Țoiu (USR): Am văzut și la susținătorii doamnei Șoșoacă același tip de atitudine agresivă față de presă (VIDEO)
15:15 - Jennifer Lopez şi Ben Affleck, oficial divorțați. Cât a durat procesul?
15:02 - CEDO obligă statul român să restituie în natură 17.000 de hectare Composesoratului Borșa sau să plătească despăgubiri de peste 61 de milioane de euro
14:58 - Mai cresc sau nu pensiile la “mica recalculare”, după ce pensiile au fost înghețate? Anunțul așteptat de milioane de pensionari
14:58 - Jean-Marie Le Pen, tatăl reprezentantei extremei drepte franceze, a murit la 96 de ani. Cum a ajuns popular în politica din Franța
14:40 - Consumul de nuci, aliat împotriva cancerului. Ce spun noile studii
14:35 - Cum se împarte moștenirea lăsată de Silviu Prigoană? Cât o să le revină copiilor Adrianei Bahmuțeanu și ce drepturi are jurnalista
14:29 - CTP, noi comentarii despre David Popovici: „Dacă era vorba despre un fotbalist de un dribbling și o bară de o seară aș fi scris vreun cuvânt?” / „Îl consider ca fiind cel mai inteligent, educat și matur dintre marii sportivi ai României”
14:24 - Ucraina a primit până acum mai puțin de jumătate din ajutorul militar promis de SUA, acuză Zelenski și spune că de vină ar putea fi corupția americanilor
14:12 - Emilio Echevarría, actorul cunoscut mai ales pentru filmele „Amores Perros” și „Die Another Day”, a murit la 80 de ani