CORONAVIRUS | Date îngrijorătoare din Germania: Incidența cazurilor de COVID-19 în ultimele șapte zile a crescut alarmant / Rata de infectare a sărit de la 1,06 la 4,4

CORONAVIRUS | Date îngrijorătoare din Germania: Incidența cazurilor de COVID-19 în ultimele șapte zile a crescut alarmant / Rata de infectare a sărit de la 1,06 la 4,4
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Cifre îngrijorătoare vin din Germania în contextul pandemiei de coronavirus. Potrivit datelor publicate luni de Institutul Robert Koch, în ultimele 7 zile, incidența cazurilor de COVID-19, la nivel național, a ajuns la rata de 4,4. Este vorba despre totalitatea cazurilor de îmbolnăvire apărute într-o săptămână, raportat la populația totală. În acest bilanț nu au fost cuprinse însă și datele din landurile Baden-Württemberg, Saarland și Saxonia.

Potrivit informațiilor publicate de Institutul Robert Koch, în Germania sunt confirmate până acum 190.359 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 8885 de decese. Iar în ultimele șapte zile au fost confirmate 3645 de noi îmbolnăviri.

Cele mai afectate landuri sunt Bavaria, cu 47867 de cazuri de contaminare, Renania de Nord-Westfalia, cu 41218 de îmbolnăviri, Baden-Württemberg, cu 35272 de cazuri și Saxonia Inferioară, cu 13283 de infecții.

Aceste date vin în contextul în care Institutul Robert Koch a anunțat, duminică, faptul că rata de contagiune a coronavirusului în Germania a crescut la 2,88, de la 1,79 cât era în ziua precedentă. Vineri, rata era de 1.06.

O astfel de rată înseamnă că 100 de persoane infectate SARS-CoV-2 vor transmite virusul altor 288 de indivizi.

Iar pentru ca pandemia să fie ținută sub control este nevoie ca această rată să fie sub 1.

În ultimele șapte zile, media ratei de transmitere aa fost de 2.03, potrivit datelor Institutului Robert Koch.

În ultimele zile, mai multe focare de coronavirus au apărut la abatoare din Germania unde lucrează și muncitori români.

Peste 1.000 de angajați la firma germană de prelucrare a cărnii Toennies s-au dovedit a fi pozitivi pentru coronavirus, ceea ce a determinat autoritățile locale de sănătate să bage în carantină pe toți cei 6.500 de angajați și familiilor lor.

Foto:rki.de

Urmăriți B1TV.ro și pe
`