CORONAVIRUS | Cum reușește orașul francez Marseille să țină sub control epidemia de COVID-19: Testarea masivă, plus tratamentul pe bază de clorochină al celebrului medic Didier Raoult

CORONAVIRUS | Cum reușește orașul francez Marseille să țină sub control epidemia de COVID-19: Testarea masivă, plus tratamentul pe bază de clorochină al celebrului medic Didier Raoult
Femei din Marseille, aşteptând tratamentul / Hepta.ro

În plină pandemie de coronavirus, există regiuni din Europa care reușesc să țină cumva sub control numărul infectărilor. Este și cazul orașului francez Marseille, care raportează o mortalitate de 0,7%, în rândul pacienților infectați cu COVID-19. 26 de victime a făcut, până la data de 2 aprilie, noul coronavirus în Marseille.

Strategia la care au recurs specialiștii de la Institutul de Boli infecțioase din Marseille este testarea în masă a locuitorilor.

Profesorul Didier Raoult, șeful Institutului, care militează pentru testarea în masă, explică faptul că este dovedit matematic faptul că, pe măsură ce se testează mai mult, rata de mortalitate înrândul celor contaminați este mai mică.

Potrivit La Provence, Institutul din Marseille este o adevărată mașină de război în lupta cu COVID-19 și a reușit, până acum, să nu fie afectat nici de problema lipsei de personal, care există în alte unități medicale din Franța.

”Suntem foarte bine organizați. Astăzi putem face 3000 de teste pe zi, față de 1000, în urmă cu câteva săptămâni. Dacă vrei să faci față unei crize, trebuie să o anticipezi. Noi eram pregătiți”, a declara Raoult, pentru sursa citată.

Acesta a făcut referire și la un raport din 2003, al Ministerului francez al Sănătății, în care se vorbește despre un virus din China care ar putea suferi mutații și care nu va putea fi controlat.

”Un virus gripal care a suferit mutații a apărut în 1999 la Hong Kong. Acest virus, de origine aviară, deseori fatală, ar putea fi controlat rapid, dar următorul virus gripal cu mutații ar putea să nu mai fie controlat (…) Pregătirea noastră pentru astfel de evenimente este slabă”, se arată în raportul de 300 de pagini, revenit acum în actualitate.

Între timp, ministrul francez al Sănătății anunță că până la finalul lunii aprilie, 50.000 de teste ar urma să fie făcute zilnic în Hexagon.

Combinația dehidroxiclorochină șiazitromicină în tratamentul COVID-19

O altă metodă folosită în unitatea medicală din Marseilleeste utilizarea unui tratament care combină hidroxiclorochina (un derivat mai puțin toxic al clorochinei, medicament anti-malarie) și azitromicina (un antibiotic utilizat în pneumonia bacterială).

De altfel, Didier Raoult este renumit în Franța pentru că a distribuit pe scară largă tratamentul care constă în această combinație de medicamente. Medicul a ajuns să administreze această combinație terapeutică, bazându-se pe argumentul că hidroxiclorochina a fost folosită ca medicament timp de mulți ani și se cunoaște astfel nivelul de toxicitate al substanței.

Tot ce trebuie știut despre clorochină, tratamentul eficient în lupta cu pandemia de coronavirus (VIDEO)

Așa se face că sute de francezi au ajuns să stea la cozi ore în șir pentru a obține medicamentul.

În acest context, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a anunțat că a luat decizia efecturăii unui test clinic ”la scară largă” ce vizează efectele benefice ale clorochinei.

Situația îmbolnăvirilor din Franța

Franța este, în acest moment, a șasea cea mai afectată țară din lume și a patra din Europa de pandemia de coronavirus, cu 59.105 cazuri de contaminare și 5.387 de decese raportate la nivel național.

Iar bilanțul victimelor crește alarmat de la o zi la alta. Franța a înregistrat, joi, 1.355 de decese, 884 dintre acestea fiind în casele de bătrâni în ultimele zile și săptămâni, însă Guvernul francez nu a inclus aceste morți în numărultransmis oficial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii