Coronavirusul a infectat peste 1,85 de milioane de oameni. Măsurile luate pe glob și situația la zi, într-o lume marcată de COVID-19. UPDATE în timp real

Coronavirusul a infectat peste 1,85 de milioane de oameni. Măsurile luate pe glob și situația la zi, într-o lume marcată de COVID-19. UPDATE în timp real
foto: Pixabay

UPDATE:Guvernul Regatului Unit nu a solicitat muncitori sezonieri români pentru a rezolva problemele cu forța de muncă din arhipelag, dar au existat discuții „în special prin organizații foarte mari”, a subliniat Adrian Mihalache, ambasadorul român de la Londra, pentru B1 TV.

UPDATE:Franța trebuie să găsească urgent o strategie de ieșire din carantină, prin care să împiedice nașterea unui al doilea val de infecții cucoronavirus, care să copleșească sistemul sanitar din țară, aratăun studiu publicat de Institutul Național pentru Sănătate și Cercetare Medicală din Paris, care a avertizat că și în cazul în care restricțiile vor fi relaxate până la final de mai, iunie, tot va fi nevoie de o testare extinsă care să prevină o resurgență a cazurilor noi.

UPDATE: Sala Sporturilor din Brașov, „spital de campanie” pentru coronavirus. Autoritățile s-au întâlnit astăzi pentru a decide pașii de urmat și a vizita locația, considerată cea mai potrivită pentru acest scop, în cazul în care pandemia va depăși capacitatea spitalelor.

UPDATE:PentruChina, granița nord-estică pe care o împarte cu Rusia a devenit o linie de front în lupta cu o eventuală resurgență a epidemiei decoronavirus, în condițiile în care numărul de cazuri noi deCOVID-19a înregistrat un nivel fără precedent în ultimeleșase săptămâni, cu 90% dintre ele referindu-se la oameni veniți de peste hotarele țării.

UPDATE:15.000 de teste rapide au fost puse la dispoziție de Grup Servicii Petroliere pentru testarea rapidă a personalului medical și non-medical din județul Constanța. Medicii din prima linie de luptă împotriva noului coronavirus vor fi testați de două ori, la diferență de 11 zile pentru depistarea noului coronavirus. (Detalii AICI)

UPDATE:Ministerul Apărării Naționale a precizat, luni, continuarea activităților de instruire în comun a militarilor români și americani dislocați în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța, în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie, cu respectarea recomandărilor și restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de COVID-19. Există, totuși, și o serie de excepții planificate împreună cu Batalion 4-3 AHB, structură de elicoptere a forțelor terestre din SUA, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag din localitatea Tulcea.

UPDATE:SUA,Rusia, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și alți actori au convenit, sâmbătă, să reducă producția pentru a crește prețurile pe fondul pandemiei decoronavirus, într-un acord fără precedent, care ar putea diminua oferta globală de petrol cu până la 20%.

​​​​​​​UPDATE:Dorința neașteptată a unei femei de 93 de ani din Pannsylvania, SUA a devenit virală în mediul online. Aflată singură, în locuința ei din Pittsburg, doamna Olivia Veronesi a avut o solicitate inedită pentru vecinii și fiicele ei care o ajutatu în timpul izolării.

​​​​​​​UPDATE:PreședintelePSD,Marcel Ciolacu, susține că prelungirea stării de urgență, fără o perspectivă economică, ar fi un dezastru.

​​​​​​​UPDATE:Fostul senator constănțeanGigi Chirua petrecut Floriile pe plaja din Eforie și i-a organizat soției o masă romantică. Poliția le-a stricat însă cina și i-a amendat cu 2.000 de lei pentru că nu au respectat regulile împuse prin Ordonanțe Militare, pe timp de pandemie de coronavirus.

​​​​​​​UPDATE:Autoritățile dinIndoneziaau recurs la o măsură extremă în încercarea de a ține la distanță cetățenii unii de alții în contextul extinderii cazurilor de coronavirus. Locuitorii satului Kepuh au fost îngroziți în momentul în care au văzut ceea ce păreau a fi niște “fantome” ce se năpusteau asupra trecătorilor care nu respectau măsurile de distanțare socială.

UPDATE:Autoritățile dinSpaniaau anunțat, luni, că au fost înregistrate încă 517 decese în rândul persoanelor infectate cucoronavirus, în ultimele 24 de ore. Deși bilanțul victimelor a crescut cu 3% și a ajuns la un total de 17.489, este vorba despre cea mai mică creștere de la debutul pandemiei de COVID-19.

UPDATE:Poloniaar căuta bani în plus în lupta cuCOVID-19și efectele sale, iar guvernul de la Varșovia ar lua în calcul o naționalizare la scară largă a fondurilor private de pensii garantate de stat (OFE), susține Warsaw Voice, citând surse din Lege și Justiție (PiS), partidul polonez de guvernământ.

UPDATE:Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră anunță că aproximativ 14.000 de persoane și 10.000 de mijloace de transport au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore, în contextul înc are autoritățile române se așteaptă ca în perioada sărbătorilor pascale să crească numărul românilor din diaspora care se întorc acasă. Totodată, polițiștii de frontieră au aplicat amenzi în valoare de 12.700 lei în urma controalelor efectuate lapunctele de trecere.

UPDATE:Alte 333 de persoane au fost confirmate cu noulcoronavirusîn ultimele 24 de ore, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE:Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” va fi trecut sub conducere militară, în condițiile în care mai multe cadre medicale, dar și managerul unității au fost testați pozitiv pentrucoronavirus. Astfel, întregul personal medical va fi testat, dar și cadrele de la Stația de ambulanță.

UPDATE:Autoritățile dinGermaniaau convenit asupra unor excepții de la regimul de restricții impus pe fondul pandemiei deCOVID-19, care vizează muncitorii sezonieri din țară, iar mulți dintre aceștia sunt români. De altfel, mai multe site-uri oficiale ale autorităților germane au prezentat mesaje inclusiv în limba română, cum ar fi Ministerul Agriculturii de la Berlin sau pagina fermierilor care aduc muncitori sezonieri la muncă.

UPDATE:Criza cauzată de noul coronavirus în statele europene a provocat pe lângă un bilanț tragic al victimelor și o creștere a euroscepticismului, așa cum arată ultimele anchete sociologice. Un sondaj realizat în Italia săptămâna trecută arată că procentul celor care susțin ieșirea dinUEa crescut cu 20%, comparativ cu noiembrie 2018, ajungând la 49%.

UPDATE:Alte patru persoane infectate cucoronavirusau decedat în România, anunță Grupul de Comunicare Strategică, luni. Astfel, bilanțul deceselor înregistrate la nivel național printre pacienții confirmați cuCOVID-19a ajuns la 318.

UPDATE:Minsitrul Sănătății este așteptat să sosească luni la Focșani și Galați pentru a analiza situația spitalelor afectate de infecțiile cuCOVID-19în rândul cadrelor medicale. Potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică (GCS), în urma vizitei Nelu Tătaru va decide măsurile necesare ce vor fi luate în această privință.

UPDATE:Angajații sectoarelor non-esențiale dinSpaniarevin la serviciu, luni, iar anumiți experți avertizează că prelungirea „hibernării” economice ar fi pututavea efecte mai grave asupra persoanelor vulnerabile, deși există încă multe voci care se opun relaxării carantinei,

UPDATE:Masca de protecție a devenit o necesitate, mai ales în spațiile publice, în contextul pandemiei decoronavirus.

UPDATE:Criza provocată decoronavirusar putea transforma comportamentul economic pentru următoarele decenii.

UPDATE:Administrația Trump ia în calcul ca pe data de 1 mai să fie luate primele măsuri de relaxare a restreicțiilor impuse înSUA pe fondul extinderii infecțiilor provocate de COVID-19, a declarat duminică şeful Administraţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA), Stephen Hahn, citat de Reuters. El a punctat că aceasta este doar o propunere și nu s-a luat o decizie finală în acest sens.

UPDATE:Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a respins demisia ministrului de Interne, Suleyman Soylu, care a vrut să renunțe la funcție după impunerea mult-criticatei carantine de weekend, măsură menită să reteze din elanul epidemiei decoronavirus, dar care a fost primită de mulți turci ca o adevărată surpriză.

UPDATE:Statul americanNew Yorka atins o etapă tragică în această săptămână în ceea ce privește evoluția pandemiei: acum are mai mulți pacienți cu Covid-19 decât orice țară din lume. Totalul cazurilor raportate în acest stat de 181.026, la 11 aprilie, este mai mare decât cel din Spania (161.852 cazuri) și cel din Italia (152.271), țări cu populații de câteva ori mai mari decâtNew York.

UPDATE:Organizația Națiunilor Unite (ONU) a transmis la sfârșitul lunii martie un avertisment cutremurător în contextul extinderii infecțiilor cu noul coronavirus la nivel mondial: un focar deCOVID-19în rândul taberelor de refugiați din zonele de conflict, cum este regiunea Idlib, din nordul Siriei, ar putea provoca o gravă criză umanitară, cu peste 100.000 de decese în rândul populației vulnerabile. Se estimează faptul că doar un milion de oameni se află în concentrați în tabere improvizate, după ce au fugit din calea războiului. În excluisivitate pentru B1.RO, Marcus Bachmann, șef de misiune umanitară în cadrul organizației internaționale Medecins Sans Frontieres (Medicii Fără Frontiere), a discutat despre implicațiile pe care le-ar avea extinderea pandemiei în taberele de refugiați.

UPDATE:ÎnSerbia, unul dintre cei mai apropiați aliați europeni ai Chinei, dar și în alte state,Chinaoferă îndrumări – la fața locului – pentru a sprijini lupta cucoronavirusul care s-a răpândit pe tot globul.

UPDATE:Criza generată de PandemiaCovid-19va întârzia ancheta privind doborârea unui zbor internațional ucrainean asupraIranului, după ce Canada și alte state au cerut Teheranului să amâne descărcarea datelor de pe cutiile negre din cauza restricțiilor de călătorie impuse de răspândirea coronavirusului.Iranul a convenit în martie să predea cutiile negre ale zborului Boeing 752 care a fost doborât cătreUcrainasau Franța pentru analiză – o acțiune salutată atât de de Canada, cât și deUcraina.

Coronavirusul continuă să se răspândească vertiginos la nivel global și, până în acest moment, peste 1,85 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în 210 țări și teritorii, în timp ce numărul deceselor confirmate printre pacienții infectați a trecut de 114.000.

Totuși, potrivit datelor centralizate de Worldometer, mai există 1,31 de milioane de cazuri active, având în vedere că mai bine de 423.000 de persoane s-au vindecat, după ce contractaseră COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`