CORONAVIRUS | Concedii în Spania 2020: Restricții reintroduse în unele zone

CORONAVIRUS | Concedii în Spania 2020: Restricții reintroduse în unele zone
foto: pixabay

În contextul creșterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, în unele zone ale Spaniei au fost reintroduse restricții pentru a preveni răspândirea pandemiei, astfel că, atât cetățenii spanioli, cât și turiștii care vor să meargă în concedii acolo, sunt direct afectați de deciziile autorităților.

Măști de protecție obligatorii pe plajele din Costa del Sol

Turiștii de pe Costa del Sol trebuie să poarte măști de protecție împotriva noului coronavirus în timp ce sunt pe plajă și la piscine, autoritățile dând amenzi usturătoare pentru oricine nu reușește să se conformeze.

Noile reguli stricte au intrat în vigoare de pe 15 iulie, de la miezul nopții, și au făcut parte dintr-o înăsprire mai largă a restricțiilor în mai multe regiuni din Spania ca răspuns la vârfurile izolate ale infecțiilor cu coronavirus.

Andaluzia, în care sunt stațiunile populare din Costa del Sol, a adoptat unele dintre cele mai stricte legi din țară, impunând tuturor, inclusiv persoanelor care merg la plajă, să-și acopere gura și nasul în permanență, în timp ce sunt în public. Persoanele care nu respectă această măsură pot primi sancțiuni de 100 de euro (£ 91).

Cu toate acestea, salvamarilor și înotătorilor li se va permite să-și îndepărteze măștile, cu condiția să mențină o distanță socială de 1,5 metri față de alte persoane.

Copiii cu vârsta sub șase ani sunt, de asemenea, scutiți de purtarea lor.

Reguli similare se aplică la piscinele publice sau la hotel, unde oamenii au voie să îndepărteze masca în timp ce înoată sau dacă stă la o distanță sigură față de presoanele necunoscute. Masca trebuie purtată pentru deplasarea pe marginea piscinei, scrie telegraph.co.uk.

Guvernul regional andaluz a dispus acum ca măștile de față să fie purtate în orice moment în zonele publice, cu doar câteva excepții pentru situațiile în care este imposibil să facă acest lucru, cum ar fi atunci când joci sport.

Catalunya adoptă mai multe restricții pe măsură ce cazurile Covid-19 cresc

Guvernul regional catalan a introdus noi măsuri de blocare pentru a controla numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus în regiunea de nord-est a Spaniei. Numărul de infecții săptămânale pe teritoriu a sărit la 2.489 între 6 și 12 iulie, dublu față de cifra înregistrată în săptămâna precedentă.

Noile restricții vor afecta regiunea Segrià – o divizie administrativă tradițională care cuprinde 38 de municipalități – și alte șase municipalități din provincia Lleida și municipalitatea L’Hospitalet de Llobregat, situată la sud-vest de Barcelona.

În efortul de a reduce infecțiile în aceste zone, autoritățile catalane au aprobat marți o rezoluție de introducere a noilor reguli de blocare, care includ limitarea circulației și capacitatea restrânsă în locurile publice.

Noua rezoluție a fost adoptată o zi după ce un judecător a anulat măsurile de izolare impuse în orașul catalan Lleida, invocând faptul că acestea sunt mult prea drastice în raport cu gravitatea pericolului.

Potrivit lui Meritxell Budó, purtătorul de cuvânt al guvernului regional, prin noua rezoluție, intrarea către și dinspre municipalitățile afectate din Lleida va fi restricționată, barurile vor fi închise, restaurantele vor fi deschise numai pentru livrare și ridicare și rezidenții vor trebui să rămână în casele lor, cu excepția cazului în care pleacă la muncă, să cumpere mâncare, să aibă grijă de copii sau persoane în vârstă sau să meargă la o plimbare cu membrii aceleiași gospodării, scrie elpais.com. De asemenea, rezoluția interzice adunarea socială a mai mult de 10 persoane.

Barcelona reduce restricțiile

Barcelona ar putea readuce unele restricții în viața de zi cu zi după ce numărul cazurilor de coronavirus s-a triplat într-o săptămână, a spus miercuri primarul său.

La doar câteva săptămâni după ce blocarea la nivel național a fost ridicată și viața a revenit în mare măsură la normal, odată cu scăderea ratelor de infecție, cea de-a doua regiune cea mai populată din Spania a raportat marți trei decese și 938 de cazuri noi de coronavirus.

Aproximativ 63% din aceste cazuri noi au fost depistate în Barcelona și în împrejurimile sale, stârnind temeri că destinația turistică populară ar putea deveni din nou un epicentru al virusului, scrie Reuters.

„Ceea ce ne îngrijorează cel mai mult ar fi să pierdem controlul asupra infecțiilor”, a declarat primarul Ada Colau la radio Ser Catalunya.

„Nu vorbim de carantină totală ca în lunile anterioare, dar cred că unele măsuri trebuie luate mai pe larg”, a adăugat Colau.Ea nu a spus ce activități ar putea fi restricționate, adăugând acest lucru vor fi discutate în următoarele două zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`