CORONAVIRUS. Colosseumul, simbol al reîntoarcerii la normalitate a Italiei, a fost redeschis publicului. Aproape toate monumentele şi clădirile celebre din peninsulă pot fi vizitate (VIDEO)

CORONAVIRUS. Colosseumul, simbol al reîntoarcerii la normalitate a Italiei, a fost redeschis publicului. Aproape toate monumentele şi clădirile celebre din peninsulă pot fi vizitate (VIDEO)
Foto: Pixabay

Italia, una dintre cele mai afectate țări de epidemia de Covid-19, face un pas major către normalitate. Colosseumul din Roma şi câteva dintre bijuteriile culturale ale Italiei şi-au redeschis luni porţile după aproape trei luni de la închiderea lordin cauza răspândirii noului coronavirus. Italienii sunt de părere că odată redeschis amfiteatrul roman, Roma și-a recuperat principalul simbol și acest semn este văzut cu multă pozitivitate de autorități și localnici. De altyfel, mai toate monumentele şi clădirile celebre din peninsulă s-au redeschis deja publicului: situl arheologic Pompeii, Bazilica Sf. Petru din Roma, muzeele Vaticanului, Galeria Borghese, Muzeele Capitoline, catedralele din Florenţa şi Milano.

Colosseumul, simbol al reîntoarcerii la normalitate a Italiei după lupta cu Covid-19, a fost redeschis

Italia revine cu fiecare zi ce trece la o viață normală. Confruntată cu epidemia de Covid-19, Italia și-a închis porțile celebrelor sale simboluri culturale încă de la începutul lunii martie. Oamenii au stat izolați în case, iar străzile frumoasei țări, odată pline de turiști, au rămas pustii. La trei luni distanță, și după 230.000 de cazuri confirmate de coronavirus și peste 33.400 de decese, Italia revine la viață.

Peninsula şi-a recuperat principalul simbol – Colosseum-ul. Acesta a fost redeschis luni. Redeschiderea amfiteatrului roman a avut un aer festiv, cu o ceremonie la care au participat oficialităţi militare şi autorităţi ale statului, precum delegata guvernului capitalei, Gerarda Pantalone.

„Ultimele luni au fost foarte dificile, cu o tăcere suprarealistă, greu de acceptat”, a mărturisit directoarea sitului arheologic, Alfonsina Russo.

CORONAVIRUS. Colosseumul, simbol al reîntoarcerii la normalitate a Italiei, a fost redeschis publicului

Pentru a sărbători acest moment important şi în solidaritate cu toţi cei care şi-au pierdut părinţii şi prietenii în timpul pandemiei, Colosseumul a fost iluminat duminică în culorile drapelului italian.

Totodată s-au redeschis situl arheologic Pompeii, Bazilica Sf. Petru din Roma, Galeria Borghese, Muzeele Capitoline, catedralele din Florenţa şi Milano. Muzeele Vaticanului, o altă importantă destinaţie turistică, au fost de asemenea redeschise luni publicului.

În ce condiții pot vizita turiștii Colosseumul din Roma, dar și celelalte capodopere ale Italiei

Așa cum au anunțat, autoritățile italiene se pregătesc pentru primirea vizitatorilor străini. De altfel, Italia este una dintre țările europene pentru care turismul este un sector aproape vital.

Turiștii care vor merge în Italia, fie ei localnici sau străini, trebuie să știe că sunt impuse anumite restricții. Spre exemplu, la muzee, dar și la Colosseum se va merge cu programare, pentru a se evita îngrămădeala și răspândirea coronavirusului. O altă măsură de precauţie, la porţile sale a fost instalat un punct sanitar ambulator, cu un medic ce va oferi asistenţă vizitatorilor a căror temperatură depăşeşte 37,5 de grade.

Totodată, Guvernul va redeschide graniţele ţării începând cu data de 3 iunie.

Luca Zaia, preşedintele regiunii Veneto din nord-estul Italiei, a anunțat că autoritățile sunt pregătite să le ofere turiştilor sejururi „Covid-19 Free”.

Turismul, un sector crucial înItalia

Veneția este cea mai vizitată destinație turistică dinItalia. Anual, aproximativ 70 de milioane de turiși merg pe canalele romanticului oraș italian. Încasările sunt și ele pe măsură. Potrivit EFE, 18 milioane de euro cheltuie turiștii care vizitează Veneția într-un an.

De altfel, tuirismul este un sector crucial înItalia. 4,2 milioane de persoane lucrează în acest sector care generează 13% din PIB-ul celei de-a treia economii a Europei.

Trezoreria prezice că economia Italiei se va contracta cu cel puțin 8% în 2020, cea mai profundă recesiune după cel de-al Doilea Război Mondial.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`