CORONAVIRUS | America Latină a depășit pragul de 100.000 de decese în rândul pacienților cu COVID-19. Șapte state din SUA anunță un număr record de spitalizări

CORONAVIRUS | America Latină a depășit pragul de 100.000 de decese în rândul pacienților cu COVID-19. Șapte state din SUA anunță un număr record de spitalizări
Foto: pixabay.com

Bilanțul deceselor pacienților cu COVID-19 din America Latină a depășit, marți, pragul de 100.000, potrivit datelor oficiale, citate de Reuters. În ultimele săptămâni, America Latină a devenit epicentrul pandemiei de coronavirus, cu o răspândire într-un ritm îngrijorător a cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2. Situația continuă să fie gravă și în Statele Unite ale Americii, acolo unde șapte state au anunțat că au ajuns la cel mai mare număr de internări de la debutul pandemiei, numărul îmbolnăvirilor fiind în creștere odată cu relaxarea restricțiilor. În acest context, Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA a avertizat astfel că ”următoarele două săptămâni vor fi critice”.

Peste 100.000 de pacienți cu COVID-19 au murit în America Latină de la debutul pandemiei

Mexicul a înregistrat, marți, un nou record al infecțiilor. 6.288 de noi cazuri de contaminare și 793 de decese au fost înregistrate în 24 de ore. Astfel, autoritățile mexicane anunță un total de 191.410 cazuri de COVID-19 și 23.377 de victime, la nivel național.

Pandemia evoluează într-un ritm la fel de îngrijorător și în Brazilia, a doua cea mai afectată țară din lume din punctul de vedere al cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2. De la începutul crizei sanitare, statul sud-american a contabilizat peste 1,1 milioane de îmbolnăviri, în timp ce bilanțul deceselor a depășit 52.000. Asta după ce Ministerul brazilian al Sănătății a anunțat că în 24 de ore au fost confirmate 39.436 de noi infecții și 1.374 de noi victime.

În aceste condiții, un judecător a ordonant, marți, președintelui brazilian Jair Bolsonaro să poarte mască de protecție în public, după ce acesta a participat la mitinguri politice fără a ține cont de regulile sanitare.

Între timp, primele teste clinice pe pacienți umani ale potențialului vaccin anti-COVID-19, dezvoltat de Universitatea Oxford şi produs de compania farmaceutică AstraZeneca, au început în Brazilia, potrivit anunțului reprezentanţilor sponsorului Lemann Foundation, citat deReuters.

O înmulțire a numărului infecțiilor este înregistrată și în țările din America Centrală. Guatemala a confirmat marți pentru prima dată peste 700 de noi infecții și 35 de decese, bilanțul total al victimelor ajungând astfel la 582.

Șapte state din SUA anunță un record al numărului de spitalizări în cazul pacienților cu coronavirus

În același timp, autoritățile din Statele Unite ale Americii anunță că se confruntă cu un avans ”preocupant” al epidemiei de coronavirus.

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a avertizat că ”următoarele două săptămâni vor fi critice” și a subliniat că înmulțirea numărului de infectări vine pe fondul transmiterii comunitare a virusuluiși nu ca urmare a numărului mai mare de teste prelucrate, așa cum a afirmat președintele Donald Trump.

În ultimele 24 de ore, SUA au contabilizat peste 32.000 de noi cazuri de COVID-19 și peste 800 de noi victime, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. Astfel, pe teritoriul american, bilanțul infectărilor se apropie de 2,5 milioane, iar cel al deceselor a depășit 123.000.

Statele Arizona, Arkansas, California, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Tennessee și Texas au anunțat, marți, noi recorduri zilnice ale numărului de infectări, ceea ce a dus și la un record al pacienților cu COVID-19 internați în unitățile medicale din aceste state, potrivit The Guardian.

În California, numărul zilnic al infecțiilor a depășit pentru prima dată pragul de 5.000, iar autoritățile din Florida au anunțat că unitatea de terapie intensivă a spitalului Homestead lucrează la capacitate maximă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`