Coronavirus. Alte 636 de decese în Italia, în ultimele 24 de ore

Coronavirus. Alte 636 de decese în Italia, în ultimele 24 de ore
Foto: Inquam Photos/George Calin

Un număr de 636 de persoane infectate cu COVID-19 au decedat în Italia, în ultimele 24 de ore, astfel că bilanțul fatalităților din peninsulă a urcat la 16.523 și rămâne cel mai numeros de pe glob.

Cu 636 de decese în 24 de ore, Italia are mai puține îmbolnăviri decât SUA și Spania

Totodată, autoritățile italiene au confirmat alte 3.599 de cazuri, ducând bilanțul persoanelor depistate la 132.547 – al doilea din Europa, după Spania, și al treilea din lume, după SUA și Spania. Totuși, în Italia, 22.837 de persoane s-au vindecat, motiv pentru care medicii mai au sub observație 93.187 de pacienți. Dintre aceștia, 3.898 sunt în stare gravă.

Potrivit datelor furnizate de Worldometer, Italia a testat 721.732 de persoane pentru COVID-19 și este al doilea stat european din acest punct de vedere, după Germania, care are deja peste 918.000 de teste efectuate. La nivel global, ierarhia este condusă de SUA, care a realizat mai bine de 1,81 de milioane de teste.

Coronavirusul a infectat 1,31 de milioane de oameni din 209 de țări și teritorii. Printre pacienții contaminați au fost înregistrate deja aproape 73.000 de decese, în timp ce numărul persoanelor vindecate a trecut de 275.000.

Efectele coronavirusului, în continuare resimțite și de către România

Precum majoritatea statelor din lumea civilizată, România rămâne sub un regim drastic de restricții. Chiar luni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că este nevoie castarea de urgență să fie prelungită cu încă o lună. Decretul extraordinar a intrat în vigoare în 16 martie și, inițial, prevedea o valabilitate de până la 15 aprilie.

„O primă concluzie ar fi că, în comparație cu alte țări, creșterea numărului de persoane afectate nu a fost așa mare cum am observat, de exemplu, în Italia sau Spania. Acest lucru vine din faptul că noi, din timp, am luat măsuri foarte ferme.

Trebuie să vă avertizez că nu e momentul să ne relaxăm. În niciun caz nu e momentul să nu mai respectăm indicațiile autorităților. Toți experții, toți medicii ne spun că evoluția epidemiei depinde de modul în care respectăm indicațiile autorităților. Dacă respectăm indicațiile, evităm contactul și așa mai departe, e posibil să nu avem o creștere foarte mare. Altfel, e posibil să ajungem în scenarii cum am văzut în țările menționate.

E clar că nu suntem încă la vârful epidemiei și în niciun caz nu e momentul să ne relaxăm. Să fim atenți, să nu fim panicați și să respectăm indicațiile autorităților”, declara președintele Klaus Iohannis, odată cu anunțul că starea de urgență va fi prelungită.

De altfel, tot luni, Guvernul Orban a anunțat că este pe cale să amâne alegerile locale, iar vicepremierul Raluca Turcan a prezentat proiectul de OUG, prin care se propune prelungirea mandatelor actualilor aleși locali până la finalul lui 2020.

„Este evident că, în această situație de criză, nu se pot desfășura activități specifice campaniei electorale și că alegerile trebuie organizate într-un context sigur din punct de vedere epidemiologic. Așadar, trei instituții, AEP, împreună cu MAI și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației au inițiat un proiect de OUG de prelungire a mandatelor aleșilor locali, până nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020. În același timp, ținând cont de actualul context epidemiologic și de criză, ținând cont și de Decretul Președintelui României privind starea de urgență, inclusiv procedura pentru pregătirea alegerilor electorale și desfășurarea acestor alegeri doresc cele trei instituții să fie simplicate, în sensul în care partidele politice și candidații pentru funcțiile din administrația publică locală să prezinte o singură listă de susținători. De asemenea, să fie nevoie să se depună un număr minim de 25.000 de semnături, între care 500 de alegători din fiecare județ și 1.000 de alegători din Municipiul București”, a declarat vicepremierulRaluca Turcan, în cadrul ședinței de Guvern desfășurate luni la Palatul Victoria.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie