Confruntările din Grecia continuă: Poliţia foloseşte gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor (VIDEO)

Confruntările din Grecia continuă: Poliţia foloseşte gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor (VIDEO)
Violenţele de la Atena continuă şi miercuri, a doua zi de protest a ceăţenilor greci. Protestatarii au început să spargă marmura din piaţa Syntagma pentru a-şi face proiectile pe care să le arunce către...

Violenţele de la Atena continuă şi miercuri, a doua zi de protest a ceăţenilor greci. Protestatarii au început să spargă marmura din piaţa Syntagma pentru a-şi face proiectile pe care să le arunce către poliţişti, în timp ce alţii aruncă pietre, bâte şi cocktailuri Molotov, ca răspuns la grenadele cu gaze lacrimogene ale forţelor de ordine.

În curând deputaţii eleni vor anunţa rezultatul votului referitor la proiectul de buget de austeritate din Parlament, relatează AFP.

Autorităţile au respins un grup de 400 de manifestanţi de stânga aflaţi în faţa hotelului Hilton, din apropierea capitalei elene. Potrivit sursei precizate, manifestanţii care încercau să ajungă în piaţa Syntagma, în apropierea Paralamentului au fost îndepărtaţi cu ajutorul gazelor lacrimogene.

De asemenea, poliţiştii din zona Stadionului Panathinaiko au îndepărtat aproximativ 150 de manifestanţi cu scopul de degaja o stradă vitală circulaţiei.

Deputaţii greci sunt aşteptaţi să voteze un program de austeritate pe patru ani care va oferi ţării sprijinul financiar de care are nevoie.

Unii analişti consideră, în cazul în care Grecia va refuza programul de austeritate, intrarea în incapacitate de plată a statului elen, precum şi a undei de şoc, pe care ar provoca-o, va fi mai dramatică decât falimentul băncii americane Lehaman Brothers, din septembrie 2008.

Urmăreşte LIVE protestele din Grecia


LIVE STREAMING: Γενική Απεργία ενάντια στο… de News247

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_8203').select();" id="embed_text_8203" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`