Carnavalul de la Veneția se închide, duminică, din cauza coronavirusului 

Carnavalul de la Veneția se închide, duminică, din cauza coronavirusului 
Foto: pixabay.com

Carnavalul de la Veneția se închide, duminică, din cauza înmulțirii cazurilor de contaminare cu coronavirus, informează La Repubblica. În total, în Italia au fost confirmate 133 de infecții cu COVID-19, dintre care 25 su fost înregistrate în regiunea Veneto.

„Evenimentele aflate în desfăşurare vor decurge conform programului, dar, din această seară, este prevăzută închiderea Carnavalului de la Veneţia şi a tuturor manifestaţiilor, inclusiv cele sportive, până la 1 martie inclusiv”, a anunţat, duminică, guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia.

Totodată, în următoarea săptămână, în regiunea Veneto, școlile și universitățile vor fi închise, iar evenimentele sportive au fost anulate.

În fiecare an, Carnavalul de la Veneția atrage trei milioane de turiști.

După China, Coreea de Sud și Japonia, Italia este a patra cea mai afectată țară din lume de epidemia provocată de virusul nou apărut în Wuhan. Rafturile magazinelor sunt goale, în farmacii nu se mai găsesc măști.

În Tirolul de Sud, de asemenea, grădinițele și universitățile sunt închise până la 2 martie, potrivit La Repubblica. În Venezia Giulia, toate activitățile de la universități sunt oprite până pe 1 martie. În Emilia Romagna, universitățile sunt închise până pe 29 februarie.

Mai multe cazuri noi de îmbolnăvire au fost confirmate fără să aibă legătură cu focarul original, motiv pentru care unii specialiști cred că virusul COVID-19 se transmite precum gripa.

O altă veste venită de la autoritățile sanitare complică și mai mult situația. Se pare că perioada de incubație a virusului ucigaș nu este de 14 sau 24 de zile cum s-a anunțat initial, ci de 27 de zile. Această ipoteză ar complica semnificativ eforturile de oprire a răspândirii bolii.

În plus, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că nu toate cazurile de îmbolnăvire confirmate par să aiba legatură cu persoane care au călătorit in China.

Apărut în decembrie, la Wuhan, coronavirusul s-a propagat în 25 de ţări, cu noi focare în Europa şi Orientul Mijlociu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`