Campania de vaccinare anti-Covid în Canada: Primele doze de vaccin vor sosi în decembrie

Campania de vaccinare anti-Covid în Canada: Primele doze de vaccin vor sosi în decembrie
Foto: Pixabay.com

Canada va primi până la sfârșitul lunii decembrie, în jur de 249.000 de doze de vaccin împotriva virusului Covid-19, a anunțat luni premierul canadian Justin Trudeau, informează AFP.

Pfizer va livra în Canada primele doze de vaccin anti-Covid

Cele 249.000 de unitățide vaccin vor fi livrate de companiile Pfizer și BioNTech.

”Primele livrări ar putea sosi săptămâna viitoare”, după aprobarea Health Canada, așteptată săptămâna această, a spus Trudeau, luni, 7 decembrie, în cadrul unei conferințede presă.

Canada urmează să primească ”milioane de doze”suplimentare din acest vaccin la începutul anului 2021.

Pfizer a solicitat autorizarea de urgenţă a vaccinului său

Zilele trecute, compania Pfizer a anunțat căa depus o cerere la Agenția americană a medicamentului în vederea unei autorizări de urgențăa punerii pe piață în Statele Unite ale Americii a vaccinului candidat împotriva COVID-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu societatea germană BioNTech, conform Reuters.

Alianța Pfizer/BioNTech a arătat că acest vaccin este eficient 95% și că nu are efecte secundare importante.

Anunțul companieia fost ”salutat”de piețele financiare, unde acțiunile Pfizer au crescut cu 2%, iar ale BioNTech cu 5% în tranzacții prebursiere.

Vaccinul anti-Covid-19 al celor de laPfizera fost aprobatîn Marea Britanie, unde s-a început deja testarea în masă a populației.

Până în prezent, Canada a raportat peste 419 mii de cazuri de COVID-19 şi aproape 12.800 de decese provocate de noul virus SARS-CoV-2.

Numărul de decese cauzate de noulcoronavirusde tip SARS-CoV-2 în lume a depășit un milion 546 de mii 888, în timp ce numărul de cazuri de infectare confirmate este de peste 67 milioane717 de mii. Dintre acestea, în jur de 46 de milioane 863 de mii au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`