Bulgaria va permite restaurantelor, barurilor și cafenelelor să se redeschidă de la 1 iunie

Bulgaria va permite restaurantelor, barurilor și cafenelelor să se redeschidă de la 1 iunie

Bulgaria va permite restaurantelor, barurilor și cafenelelor să se redeschidă la capacitate maximă luni, 1 iunie, în condițiile în care guvernul de la Sofia a mai ușurat restricțiile impuse la jumătatea lunii martie pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, a emis marți seară un nou ordin, permițând barurilor și restaurantelor din Bulgaria dependente de turism să își reia activitatea înainte de începerea sezonului estival, scrie Reuters

Ananiev a permis, de asemenea, reluarea evenimentelor culturale și de divertisment, inclusiv în teatre, concerte și spectacole. De asemenea, cursurile de dans ar putea fi reluate, folosind până la 30% din capacitatea lor interioară și până la 50% din capacitatea lor în aer liber.

În conformitate cu ordinul, cu toate acestea, discotecile și localurile de noapte trebuie să rămână închise, deoarece țara rămâne sub o situație epidemică din cauza bolii COVID-19 până pe 14 iunie.

Bulgaria are 2.460 de cazuri de coronavirus confirmate, inclusiv 133 de decese, un număr relativ redus în Europa. Ananiev a dat deja undă verde pentru redeschiderea restaurantelor, barurilor și cafenelelor din Bulgaria.

Guvernul Bulgariei a introdus o stare de urgență pe 14 martie, care a impus interdicții de călătorie, închiderea școlilor și a centrelor comerciale și a determinat multe întreprinderi să limiteze sau să oprească operațiunile din cauza restricțiilor și a cererii reduse.

Oficialii de la Sofia au început să reducă blocarea parțială la sfârșitul lunii aprilie, dar a continuat să aplice măsuri de distanțare socială pentru mulți dintre cetățenii și întreprinderile sale, contribuind la prevenirea răspândirii pe scară largă a virusului în comunitate.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță noi măsuri de relaxare, după data de 1 iunie

În ceea ce privește situația din România, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți, în cadrul Știrilor B1 TV, că un nou set de măsuri privind relaxarea restricțiilor va fi luat de Guvern de la 1 iunie dacă evoluția descendentă a pandemiei de COVID-19 va continua în România.

Printre noile măsuri de relaxare care vor fi introduse de la începutul lunii iunie, ministrul Sănătății a menționat redeschiderea teraselor.

”La sfârșitul acestei săptămâni vom avea și evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare și vom putea spune și măsurile de relaxare care vin de la 1 iunie. Recomandările noastre vor fi și, ca măsuri de precauție, acele programări și la terase, dar și la viitoarele deschideri ale restaurantelor. Vor fi cu programare, nu vor fi locuri de așteptare, aglomerări. Sunt măsuri pe care dacă le respectăm, vor urma și alte relaxări și, la un moment dat, vom renunța și la aceste precauții, dar gradual, progresiv”, a declarat ministrul Sănătății.

Bilanțul infectărilor cu COVID-19 în România

Declarațiile ministrului Sănătății au fost făcute, în contextul în care Grupul de comunicare Strategică a anunțat, marți, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 146 de noi cazuri de coronavirus în România.

Autoritățile mai anunță că, până în prezent, au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate cuvirusul Covid– 19(coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost declarate vindecate și externate.Totodată, până acum, 1.210 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19au murit. La ATI, în acest moment, sunt internați 181 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.287 de persoane. Alte 75.782 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 385.728 de teste.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`