Bulgaria: Cum va arăta noul concept de all inclusive? Asta vor primi turiștii în această perioadă

Bulgaria: Cum va arăta noul concept de all inclusive? Asta vor primi turiștii în această perioadă

Potrivit unei agenții specializate în vacanțe pe litoral în Bulgaria și Grecia, românii s-au relaxat după pandemie și își doresc să călătorească, însă vor fi atenți la siguranța lor.Tocmai de aceea bulgarii au schimbat conceptul de all-inclusive.

“Românii s-au relaxat în faţa pandemiei. Acum sunt mai mult preocupaţi de aspecte financiare şi de măsuri de siguranţă luate de hoteluri. Dar cu siguranţă îşi doresc să călătorească în 2020. Aceasta ne arată numărul de telefoane pe care îl primim la agenţie şi turiştii care au ales să-şi amâne vacanţa tot în 2020”, a declarat Sebastian Constantinescu, administratorul agenţiei Travel Planner, într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, dacă anul trecut turiștii puneau accentul pe bugetul de călătorie, anul acesta ei sunt preocupați de siguranță și vor pune accentul pe distanțarea socială de pe plajă și din unitățile de cazare.

“Pornind de la această premisă, anul acesta vor fi la mai mare căutare unităţile de cazare de patru şi cinci stele, cu plaje generoase şi amenajări care să păstreze condiţiile de securitate dictate de contextul actual”, se precizează în comunicat.

În ce destinații turistice se vor putea duce oamenii în acest an

Chiar dacă s-a deschis din nou traficul aerian, reprezentanții agenției sunt de părere că anul acesta românii vor alege să plece în vacanțe pe litoral cât mai aproape de casă pentru a putea ajunge repede la persoanele dragi în caz de urgență. Se va opta pentru turismul individual și destinațiile care oferă posibilitatea transportului pe cont propriu. Cele mai vizate stațiuni sunt cele din nordul Bulgariei, insulele din nordul Greciei și plaja din Turcia care are iețire la Marea Egee.

“Litoralul bulgăresc a fost în ultimii ani prima opţiune externă de concediu a românilor. Aceasta pentru că staţiunile bulgăreşti oferă condiţii de vacanţă la un raport calitate preţ foarte bun. Faptul că industria ospitalităţii este dezvoltată în Bulgaria o arată inclusiv ponderea turismului din PIB-ul ţării vecine, de 11%. Prima recomandare de vacanţă în Bulgaria în 2020 o reprezintă staţiunile din nordul Mării Negre”, se mai arată în documentul citat.

Un argument important pentru a alege o vacanță în Bulgaria este acela că acestă țară a ținut foarte bine sub control pandemia în condițiile în care a avut mai puțin de 2.500 de cazuri și doar 130 de morți.

Stațiunile cele mai recomandate sunt Obzor, Albena, Balcic, Varna sau Sunny Beach care se află la 3 ore de condus față de București, iar hotelurile de pe plajă sunt amenajate bine în contextul de față, sciu știrileprotv.ro.

Cum va arăta conceptul de all-inclusive în Bulgaria?

“Hotelierii din Bulgaria au luat deja măsuri pentru a răsplăti turiştii cu vacanţe relaxante, implementând în acelaşi timp măsurile de protecţie împotriva răspândirii virusului SARS-COV-2. Astfel, reprezentanţii unităţilor de cazare din Bulgaria au luat măsuri temeinice, dar foarte discrete, astfel încât clientul să se bucure de vacanţă. Renumitul meniu de bufet suedez specific conceptului all inclusive în Bulgaria este înlocuit de un meniu a la carte sau pe bază de precomandă, conceput astfel încât turistul să aibă minimă interacţiune cu personalul de servire. Accesul în săli va fi diferit organizat, dar din consideraţie pentru turişti astfel încât aceştia să nu simtă restricţiile. Turiştii vor fi organizaţi în mai multe serii. Există un mare avantaj: turistul va fi servit şi va avea suficient spaţiu personal, revenind spre conceptul tradiţional de relaxare”, subliniază comunicatul.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`