British Airways ar putea trimite în șomaj 32,000 de angajați. Compania aeriană întâmpină mari dificultăți financiare

British Airways ar putea trimite în șomaj 32,000 de angajați. Compania aeriană întâmpină mari dificultăți financiare
Foto: pixabay.com

Cea mai mare companieaeriană din Marea Britanie, British Airways, ar puteatrimite în șomaj aproape 80 din personalul care operează zboruri.

Reprezentanții companiei negociază unplan de suspendare a32,000 de angajați pentru a putea depăși provocările finaciare pe care le întâmpină din cauzapandemiei de coronavirus.

Transportatorul național al Marii Britaniia redus masiv zborurile de la declanșarea stării de urgență și a avertizat că este necesarsă reducă și mai mult costurile pentru a supraviețui.

Acordul nu a fost încheiat încă„, a declarat o sursa citată de aljazeera.com,adăugând că discuțiile s-au concentrat asupra a aproximativ 80% din forța de muncă, excluzând piloții.
Deținută de International Airlines Group, British Airways și-a suspendat deja cursele de pe aeroportul Gatwick, al doilea cel mai aglomerat din țară și estimează că capaciatea de zbor va scădea cu 75 % în aprilie și mai.

Negocierile care au loc deja de o săptămână vizează suspendarea activității însoțitorilor de zbor,personalului de la sol,ingineriși personalului la sediul central, fără a-i demite.

Mai mult,piloții sunt nevoiți să rămână două săptămâni în concediu fără plată, în aprilie și mai.

Resticțiile impuse de guvern pentru a evita răspândirea COVID-19, au afectat direct activitatea operatorilor de zboruri

Din cauza restricțiilor de călătorie, la care se adaugă teama oamenilor de a contacta virusul, companiile aeriene din întreaga lume au fost nevoite să își țină avionale la sol și să solicitesprijin guvernamental pentru a face față cheltuielilor.

Statisticile arată că încă din luna ianuarie acttivitatea industrieiaviatice s-a redus la jumătate, chiar înainte ca alte coronavirusul să se răspândească în afara Chinei.

Marea Britanie a o schemă de somaj care să acopere 80% din salariul cuiva, adică până la2,500 de lirepe lună, însă companiile vor aveanevoie de ajutor financiar suplimentar pentru a evita falimentul.

Marea Britanie este una dintreţările cele mai afectatedepandemia

Potrivit celor mai recente date dinMarea Britanie, numărul deceselor cauzate de noul coronavirus a ajuns la 2921.

Până în prezent, 163.194 de persoane au fost testate pentru COVID-19, dintre care 33.718 au fost confirmate cu virusul, anunță Ministrul britanic al Sănătății.

Directorul medical din Serviciul Național de Sănătate britanic (NHS), Stephen Powis, afirma căMarea Britaniear putea ajunge, până la finele pandemiei, la 20.000 de decese, într-un scenariu pozitiv.

În timp ce britaniciisunt izolați la domiciliu, premierul se luptăel însuşi cu viroza

Premierul britanic, Boris Johnson, a impus populației izolarea la domiciliu Regatul Unit pentru cel puţin trei săptămâni, începând cu 24 martie,cu scopul de a opri răspândirea pandemiei noului coronavirus care a scăpat de sub control.

Astfel, oameniiau voiesă-şi părăsească locuinţa doar pentru cumpărături de bază, mişcare o dată pe zi, nevoi medicale şi pentru a merge la serviciu, a precizatpremierul.
Adunările sunt interzise, iar magazinele care nu vând produse de primă necesitate, darşi lăcaşurile de cult suntrămân închise.
La câteva zile după impunea măsurilor drastice, Boris Johnson, a fost testat pozitiv pentru noulcoronavirus, după ce a resimțit simptome ușoare.

Demnitarul este în carantină întradiționala adresă de reședință a prim-miniștrilor britanici, dar continuă să-și îndeplinească îndatoririle față de țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`