CORONAVIRUS | Premierul britanic şi premierul italian susțin că va trebui acceptată ideea conviețuirii cu virusul, deoarece este posibil ca niciun vaccin să nu fie descoperit

CORONAVIRUS | Premierul britanic şi premierul italian susțin că va trebui acceptată ideea conviețuirii cu virusul, deoarece este posibil ca niciun vaccin să nu fie descoperit
Foto: pixabay.com

Peste 4,7 milioane de persoane au fost testate pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, la nivel mondial, până în prezent, iar peste 313.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza virusului COVID-19.

Cu toate că majoritatea țărilor au relaxat măsurile și au repornit o parte dintre activități, pentru a încerca relansarea economiilor, puternic afectate de această pandemie, există posibilitatea ca acest virus să rămână prezent mult timp înainte, fapt evidențiat de mulți experți din întreaga lume.

Ideea a fost întărită și de premierul britanic, Boris Johnson și de premierul italian, Giuseppe Conte, care le-au transmis cetățenilor statelor lor că aceștia trebuie să se adapteze, pentru a conviețui cu noul coronavirus, deoarece există posibilitatea ca un vaccin eficient să nu apară, notează CNBC.

Premierul italian crede că un vaccin ar putea apărea chiar și peste câțiva ani

În Italia, prim-ministrul a permis deschiderea restaurantelor, barurilor și facilităţilor de plajă mai devreme decât era programat, în aceeaşi zi cu reluarea slujbelor religioase şi redeschiderea magazinelor.

„Ne confruntăm cu un risc calculat, fiind conştienţi că ar putea reveni curba epidemiologică. Ne confruntăm cu acest risc şi trebuie să îl acceptăm, altfel nu am putea niciodată să relansăm economia”, a precizat Conte, adăugând că Italia ”nu îşi poate permite” să aştepte până la elaborarea unui vaccin.

În ciuda eforturilor lumii ştiinţifice pentru a crea un vaccin, aceasta poate apărea peste câteva luni, sau chiar ani, spune Conte.

Premierul Marii Britanii susține că vom fi nevoiți să conviețuimcu virusul

De asemenea și premierul britanic Boris Johnson, care luna trecută a fost internat în spital, fiind infectat cu COVID-19, a afirmat că este posibil să nu se dezvolte deloc un vaccin:

„Am spus că vom face tot posibilul pentru găsirea unui vaccin. Rămâne un drum foarte lung de parcurs şi trebuie să fiu sincer că ar putea să nu obţinem un vaccin”, precizând și el că „în ciuda acestor eforturi, trebuie să recunoaştem că este posibil să avem nevoie să trăim cu acest virus în perioada următoare”.

Vaccinul testat la Universitatea Oxford dă rezultate încurajatoare

Un nou vaccin, dezvoltat de către cercetătorii de la Universitatea Oxford, aflat încă în perioada de testare, dă speranță lumii medicale.

„Macacii sunt cât mai aproape de oameni”, a declarat cercetătorul Vincent Munster, citează La Stampa. Dacă imunitatea obținută la testele pe maimuțe este confirmată, pasul așteptat de umanitate va fi realizat.În paralel, a început și testarea vaccinului pe primele persoane voluntare, rezultatele preliminare fiind „foarte bune”.

Primele date privind vaccinul arată protecție împotriva noului coronavirus la șase maimuțe, informeazăBBC. Cu toate acestea, nu există deocamdată nicio garanție că rezultatele vor fi la fel de bune și la oameni, cu toate că sistemele imunitare sunt similare.

Mai exact, maimuțelor li s-a administrat o singură injecție, iar vaccinul a generat anticorpi împotriva virusului în 14 zile. După expunerea la coronavirus, vaccinul a blocat virusul să se înmulțească și nu a dăunat plămânilor, animalele având o cantitate mai mică de virus în plămâni și căile respiratorii, potrivitpharmaceutical-technology.com

Pentru vaccin, oamenii de știință de la Universitatea din Oxford au folosit tehnologia care a fost testată cu succes pe alte coronavirusuri în trecut, vizând producția de anticorpi și acoperirea imună la nivel mondial începând din septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`