CORONAVIRUS | SUA: Peste 1.900 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Imigrația, suspendată temporar de Trump

CORONAVIRUS | SUA: Peste 1.900 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Imigrația, suspendată temporar de Trump
Foto: Hepta

SUA a înregistrat în ultimele 24 de ore 1.939 de decese și 28.123 de noi infectări de coronavirus, bilanțul total ajungând astfel la 792.759 persoane testate pozitiv, dintre care 42.514 morți și 13.951 de cazuri sunt critice. Cu toate acestea, 72.389 oameni s-au recuperat.

Donald Trump a suspendat imigrația din cauza pandemiei de Covid-19

Președintele Donald Trump a declarat luni că a suspendat temporar imigrația în SUA, afirmând că va semna un ordin executiv care ar ajuta la „protejarea locurilor de muncă” afectate de pandemia coronavirusului.

Anunțul a fost făcut de Trump, pe pagina sa de Twitter: „Având în vedere atacul venit din partea Inamicului Invizibil, precum și nevoia de a proteja locurile de muncă ale marilor noștri americani, voi semna un ordin executiv de suspendare temporară a imigrației în Statele Unite”.

Mișcarea președintelui vine după ce interdicțiile de imigrare din China și Europa au fost puse în aplicare pentru a face față răspândirii COVID-19, scrie USA Today.

Guvernatorul din New York, întrevedere cu Donalt Trump

Guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, va avea marți o vizita la Casa Albă, a declarat Trump în timpul ședinței sale de presă zilnice pandemice.

New York a fost cel mai puternic lovit de SARS-CoV-2, cu peste 250.000 de cazuri și 18.000 de decese, conform bazei de date Johns Hopkins care urmărește evoluția virusului, însă numerele s-au îmbunătățit.

Întâlnirea vine în urma unui schimb de replici care a avut loc vineri între cei doi politicieni. După ce Cuomo l-a acuzat pe președinte pentru că le-a cerut guvernatorilor să-și asume provocările coronavirusului fără resurse federale, Trump a replicat că guvernatorul ar trebui „să petreacă mai mult timp„ făcând ”și mai puțin timp să se plângă”.

Georgia și Carolina de Sud se redeschid treptat

Luni, guvernul Henry McMaster din Carolina de Sud și guvernul Brian Kemp din Georgia au avansat cu măsuri separate care ușurează restricțiile privind închiderea temporară a anumitor afaceri din statele lor.

Astfel, McMaster a anunțat un plan care va permite magazinelor de îmbrăcăminte, de mobilier, bijuterii și articole sportive, precum și florării și piețele de vechituri să se redeschidă la o capacitate redusă. Închiderea plajelor va fi ridicată, deși hotărârea redeschiderii anumitor plaje revine oficialilor locali.

Schimbările vor intra în vigoare marți. Cu toate acestea, încă este încurajată respectarea directivelor de distanțare socială. Astfel că, saloanele de înfrumusețare, coaforurile, sălile de bingo, sălile de sport și cluburile de noapte trebuie să rămână închise deocamdată.

Pe de altă parte, guvernul Georgiei a declarat că a permis redeschiderea anumitor întreprinderi vineri, inclusiv săli de sport, centre de fitness, terenuri de bowling, barbieri, cosmetologi și terapeuți de masaj. De asemenea, trebuie să respecte măsurile de distanțare socială.

Barurile, cluburile de noapte și alte localuri de divertisment vor rămâne închise, dar restaurantele și teatrele se vor putea redeschide pe 27 aprilie.

Orașul New York anulează Pride Parade și toate celelalte evenimente mari din iunie

Pride Parade din New York, care și-ar fi marcat 50 de ani, și Parada de Zi din Puerto Rico, care urmau să aibă loc în iunite, au fost printre evenimentele majore anulate luni de primarul Bill de Blasio. Spitalizările din oraș și decesele par să fie într-un declin modest, dar edilul a spus că orașul nu poate ușura restricțiile stricte până când testele zilnice extinse pot fi rezolvate.

„Parada este o parte atât de importantă a vieții în acest oraș, iar anul acesta, în special, avea să fie ceva care marca un moment istoric”, a spus Blasio despre Pride Parade, adăugând că „Se vor întoarce și vom găsi modalitatea corectă de a o face”.

Bilanțul românilor din diaspora infectați cu noul coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, luni, că 734 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2: 422 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 14 în Germania, 58 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 3 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

Astfel că, de la începutul pandemiei de Covid-19 și până la acest moment, 61 de cetățeni români aflați în străinătate, 14 în Italia, 15 în Franța, 19 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia, unul în Suedia și unul în Elveția, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Peste 8.900 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 478 s-au stins din viață, potrivit raportului.

Până în momentul de față, 261de pacienți sunt internați la ATI, iar 2.017 de persoane au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:14 - Rareş Bogdan (PNL): PSD şi Ciolacu pun economia ţării în cel mai mare pericol de după criza din 2009
21:14 - Klaus Iohannis, prima reacție cu privire la candidatura la Senat: Nu am dorit o lege pentru mine. Voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă lege pentru o persoană (VIDEO)
21:06 - Greșeala uriașă pe care a comis-o echipa de campanie a lui Donald Trump. A confundat fosta republică sovietică Georgia cu statul cu același nume din SUA
21:06 - Ce s-a întâmplat cu Ghiță Ciobanul și ce meserie are acesta, de fapt. Cum arată acum viața personajului care a făcut furori în reclamele la telefonie
20:51 - Klaus Iohannis, despre portofoliul obținut de Roxana Mînzatu la Comisia Europene: „Cred că este mai bine să-l întrebați pe prim-ministru”
20:38 - Comitetul pentru Situații de Urgență cere emiterea cu celeritate a avizelor pentru lucrări de consolidare a Planșeului Unirii
20:31 - Metoda prin care românii au cumpărat locuințe la jumătate de preţ, în zone de lux. Totul e legal! Ce trebuie să știe viitorii proprietari
20:17 - Alexandru Kocsis (Forța Dreptei): Iohannis a făcut foarte mult rău PNL de când a decis readucerea PSD la guvernare
20:05 - Toți au rămas mască! Ce cadou i-a făcut Lionel Messi lui Adrian Minune, cu ocazia zilei lui de naștere. Asta da surpriză!
19:58 - Marian Rasaliu a argumentat de ce PSD a refuzat să susțină „Legea Iohannis”: Nu se poate ca Iohannis să detoneze o coaliție guvernamentală care lucrează în folosul țării (VIDEO)