CORONAVIRUS | Germania: Bavaria intenționează să redeschidă turismul în această lună

CORONAVIRUS | Germania: Bavaria intenționează să redeschidă turismul în această lună
Foto: Pixabay

Landul Bavaria, din sudul-estul Germaniei, se va redeschide parțial pentru turism la sfârșitul acestei luni, a declarat, marți, premierul Markus Soeder, care a mai adăugat că magazinele, berăriile, restaurantele și hotelurile vor relua operațiunile, deși cu restricții, după ce au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Anunțul vine în condițiile în care landurile din Germania sunt gata să dezghețe parțial o economie care a intrat în blocare în martie pentru a încetini răspândirea SARS-CoV-2.

Guvernele regionale, presiuni pentru relaxarea măsurilor

Măsurile de blocare au încetinit răspândirea virusului, a cărui rată de reproducere a scăzut de câteva zile, ceea ce a condus la creșterea presiunii din partea guvernelor regionale și a grupurilor de afaceri pentru ca acestea să fie relaxate, în ciuda temerii cancelariei Angela Merkel că acest lucru ar putea declanșa un al doilea val, scrie Reuters.

La nivel de administrație locală, zeci de primari din regiunile de frontieră din sud-vestul statului Baden-Wuerttemberg, spre vestul Bavariei, au cerut guvernelor statului și federale să deschidă granițele către Franța și Elveția.

Guvernul federal a extins controalele de-a lungul frontierei cu Franța, Elveția, Austria, Luxemburg și Danemarca până la 15 mai pentru a ajuta la limitarea transmiterilor coronavirusului.

Grupul umbrelă care reprezintă industria germană, BDI, a avertizat în ziarul Bild că viitorul Germaniei ca producător important ar putea fi pus în pericol dacă se continuă măsurile de blocare.

După ce a fost primul dintre primarii statului german care a solicitat măsuri stricte de blocare pentru a limita răspândirea Covid-19, ultimul anunț al lui Soeder îl face printre primii care anunță măsuri concrete pentru redeschiderea economiei.

Începând de miercuri, Bavaria va trece de la o politică de limitare a veniturilor și a mersului oamenilor la una de limitare a contactului personal, a spus el, și va fi din nou posibil pentru familii să viziteze rudele în vârstă, un grup deosebit de risc, în casele de îngrijire.

Soeder a spus că berăriile se vor deschide pe 18 mai, restaurantele deschizându-se o săptămână mai târziu, deși cu cerințe de distanțare pentru a minimiza riscul de a se transmite coronavirusul între oaspeți. Totodată, acestea ar trebui să se închidă la 10 seara.

„Va fi permis deschiderea hotelurilor și turismului din weekendul de Rusalii, dar fără saune, facilități de wellness sau piscine”, au precizat reporterii.

Numărul cetățenilor germani afectați de Covid-19

În Germania, 166.424 de oameni au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, dintre care 6.993 s-au stins din viață. Mai mult, 1.949 de persoane sunt în stare critică.

Cu toate acestea, 135.100 de cetățeni s-au recuperat.

La nivel global, peste 3.600.000 de oameni au fost diagnosticați cu SARS-CoV-2.

Numărul cetățenilor români din Germania infectați cu noul virus

Mii de români din diaspora au fost diagnosticați cu noul coronavirus, unii dintre ei murind.

În Germania, 271 de cetățeni români au fost testați pozitiv, dintre care 5 au decedat, iar 9 s-au recuperate.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis luni că, până acum 2.384 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus: 1.387 în Italia, 560 în Spania, 29 în Franța, 271 în Germania, 78 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta și Suedia.

Dintre aceștia 96 de români au fost răpuși de virus, fiind vorba despre 29 în Italia, 19 în Franța, 30 în Marea Britanie, 8 în Spania, 5 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA.

În același timp, 21 de români din străinătate au fost declarați vindecați, după cum urmează: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie