Austrian Airlines suspendă toate zborurile comericale, începând de miercuri

Austrian Airlines suspendă toate zborurile comericale, începând de miercuri
Foto: Pixabay

Austrian Airlines a anunțat că, începând de miercuri, suspendă toate zborurile comericale. Măsura face parte din multitudinea de eforturi pe care le întreprind sectoarele publice și private din toată lumea, într-o încercare de a limita răspândirea pandemiei de COVID-19.

Compania austriacă a fost preluată integral, în 2009, de către Deutsche Lufthansa AG, împreună cu drepturile auspra mărcii Austrian Airlines. De altfel, în finalul lunii februarie, Lufthansa anunța, la rândul său, că va reduce zborurile europene cu până la un sfert, precum și că va diminua oferta de curse transatlantice. Ulterior, cea mai mare companie aeriană din Europa preciza că își suspendă o mare parte din zborurile spre Italia și Asia.

Anunțul Austrian Airlines vine în contextul în care statul austriac este, ca restul lumii, traversat de criza provocată de noul coronavirus. În prezent, în Austria, există 860 de cazuri de COVID-19, în timp ce o altă persoană a decedat în urma îmbolnăvirii.

Totuși, din acest punct de vedere, Austria este încă departe de Italia, cel mai afectat stat european. Autoritățile italiene au raportat aproape 28.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, în timp ce numărul deceselor a trecut de 1.800.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`