Austria va cheltui până la 38 de miliarde de euro pentru asigurarea locurilor de muncă și salvarea companiilor

Austria va cheltui până la 38 de miliarde de euro pentru asigurarea locurilor de muncă și salvarea companiilor

Austria va cheltui până la 38 de miliarde de euro (42 de miliarde de dolari) pentru asigurarea locurilor de muncă și menținerea companiilor pe linia de plutire, a declarat cancelarul Sebastian Kurz, alăturându-se altor țări europene care oferă mai multe fonduri pentru a limita impactul pandemiei coronavirusului, scrie Reuters.

Țara a redus la minimum traficul aerian, a pus regiunile de schi în blocaj, și-a închis școlile și majoritatea magazinelor, i-a îndemnat pe austrieci să se autoizoleze și a introdus controale la frontieră cu Italia, Elveția și Liechtenstein.

Guvernul austriac va oferi alte 9 miliarde de euro în garanții, 15 miliarde de euro ajutor de urgență și 10 miliarde de euro însemnând amânări fiscale, pe lângă un pachet de ajutor deja anunțat de 4 miliarde de euro, a spus cancelarul.

100% Schengen, doar în 2025
Externe - 22 oct, 19:06
100% Schengen, doar în 2025

„Cu scopul clar, indiferent de ce este nevoie, încercăm să sprijinim oamenii din țara noastră”, a spus Kurz într-o conferință de presă.

„Convingerea mea politică este că statul trebuie să facă reserve din impozite în perioadele bune, astfel încât să existe oportunități de a ajuta în momentele proaste. Acum este timpul „, a spus Kurz.

Pachetul de 38 de miliarde echivalează cu 9,5% din produsul intern brut al Austrieidin 2019.

Fondurile sunt destinate să asigure existența unor companii foarte mici, precum și să ofere companiilor mai mari și foarte mari mijloacele necesare pentru a evita dificultățile financiare, a spus ministrul finanțelor, Gernot Bluemel.

Ministrul finanțelor a publicat miercuri un proiect de buget care include un deficit mic în locul surplusului inițial sperat

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`