Armata turcă, ţară membră NATO, a doborât o aeronavă militară rusească la graniţa Turciei cu Siria (VIDEO)

Armata turcă, ţară membră NATO, a doborât o aeronavă militară rusească la graniţa Turciei cu Siria (VIDEO)

Marţi dimineaţă un avion de vânătoare de proveniență rusească s-a prăbușit la granița Turciei cu Siria, transmite Haber Turk. Potrivit martorilor, cei doi piloți au reușit să se catapulteze din aeronava care se prăbușea. (Detalii AICI)

CNN spune că avionul de vânătoare a fost doborât de avioanele armatei tuce, ţară membră NATO, după ce acesta ar fi încălcat spațiul aerian turc. Piloţii ar fi fost somaţi să iasă din spaţiul aerian turc şi pentru că nu s-au conformat, avioane F16 ale armatei turce ar fi atacat aeronava.

Avionul doborat era de fabricatie rusa, de tip SU-24. Turcia a anunţat că va sesiza NATO si ONU in legatura cu această situaţie.

Ulterior incidentului, Rusia a confirmat doborârea unui avion, dar ministerul Apărărrii de la Moscova susţine că aeronava nu violase spaţiul aerian turc, fiind atacat în zona siriană. (Detalii AICI)

În trecut, după ce avioanele armatei ruse au încălcat spațiul aerian turc, autoritățile turce au reacționat dur față de Rusia, amenințând inclusiv cu riposta militară.

Rusia este ţara care efectuează în acest moment cele mai multe bombardamente în Siria.
.

Avion de vânătoare, prabușit la granița turco-siriană

Noi imagini cu prăbuşirea avionului militar la graniţa Turciei cu Siria

Urmăriți B1TV.ro și pe
`