Angela Merkel avertizează că pandemia de COVID-19 „ne va ține ocupați toată iarna”

Angela Merkel avertizează că pandemia de COVID-19 „ne va ține ocupați toată iarna”
foto: Hepta.ro / DPA Images / Markus Schreiber

În ciuda veștilor pozitive despre un potențial vaccin anti-coronavirus, cancelarul Germaniei a îndemnat populația să se pregătească pentru niște luni de iarnă dificile. Angela Merkel a explicat că trebuie plecat de la premisa că „al doilea val va fi mai greu” și, mai mult decât atât, că perioada sa coincide cu un sezon complicat, potrivit The Local.

„Trebuie să presupunem că al doilea val va fi mai greu, iar în principal pică într-o perioadă proastă a anului”, a subliniat Angela Merkel, miercuri, la prezentarea unui raport al Consiliului german de experți economici în Berlin.

„Ne va ține ocupați toată iarna”, consideră Angela Merkel, care a mai adăugat că impasul provocat de criza COVID-19 poate fi depășit doar împreună.

Cancelarul Germaniei este de părere că nici măcar veștile pozitve despre dezvoltarea unui vaccin nu va schimba acest aspect – sau că nu se vor reflecta în această iarnă. Prin urmare, Angela Merkel a îndemnat locuitorii Germaniei să respecte regulile de protecție sanitară și restricțiile în vigoare pentru luna noiembrie.

Germania a trecut de 715.000 de cazuri confirmate de COVID-19 și se apropie de 12.000 de decese legate de această boală infecțioasă. În jur de 455.000 de pacienți au fost declarați vindecați, iar circa 3.000 de persoane infectate sunt în stare critică, potrivit datelor centralizate miercuri de Worldometer.

La nivel global, până în acest moment, au fost depistate peste 52.000 de milioane de cazuri de COVID-19. În jur de 1,28 de milioane de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au murit, în timp ce mai bine de 36,5 milioane au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`