Statele Unite: Procurorul special Robert Mueller a finalizat ancheta privind implicarea Rusiei în alegerea lui Donald Trump ca președinte

Statele Unite: Procurorul special Robert Mueller a finalizat ancheta privind implicarea Rusiei în alegerea lui Donald Trump ca președinte
Sursă foto: hepta.ro

Așteptarea americanilor privind aflarea adevărului despre implicarea Rusiei în campania pentru alegerile prezidențiale din 2016 și posibila cooperare dintre tabară lui Donald Trump și partea rusă este aproape de final.

Procurorul special Robert Mueller a încheiat vineri ancheta și a trimis raportul către Departamentul de Justiție, anunță presa de peste Ocean.

Acum decizia privind cât de mult va afla publicul și Congresul este mâna procurorului general William Barr. Acesta, într-o scrisoare către Congres, a arătat că va trimite principalele concluzii încă din acest weekend.

Raportul are rolul de a explica deciziile juridice luate de procurorul special în cele 22 de luni de când a fost numit la conducerea acestei anchete.

Donald Trump și alți lideri republici au criticat această anchetă pe care au numit-o drept o „vânătoare de vrăjitoare”.

Cu toate acestea, unii dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Donald Trump au fost deferiți justiției de către Robert Mueller. Prin aceștia îl numim pe șeful de campanie Robert Manafort care a primit deja două decizii definitive de condamnare la închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`