Alegeri prezidențiale SUA 2020. Rezultatele finale întârzie să fie anunțate. Voturile din Georgia se vor renumăra

Alegeri prezidențiale SUA 2020. Rezultatele finale întârzie să fie anunțate. Voturile din Georgia se vor renumăra
foto: Hepta.ro / Bestimage / WALTER / BESTIMAGE

Statul american Georgia va renumăra voturile. Brad Raffensperger, secretarul de stat al Internelor, a precizat că procedura va avea loc după rezultatul final şi ar putea dura câteva zile.

„Cu o diferenţă atât de mică, în Georgia se vor renumăra voturile”, a transmis Raffensperger.

Decizia a fost luată în contextul în care, în Georgia, democratul Joe Biden are acum un avans de peste o mie de voturi în fața republicanului Donald Trump, după numărarea a peste 99% din buletinele de vot.

Dacă Biden va obține victoria în Pennsylvania, nu va mai avea nevoie de voturile din Georgia pentru a trece de pragul de 270 de electori.

Alegeri prezidențiale cu scandal în SUA

Scenariul înfrângerii este inacceptabil pentru Donald Trump, care va contesta în justiție și va cere renumărarea voturilor. Ar putea ajunge chiar la Curtea Supremă. Cea mai recentă decizie nefavorabilă pentru staff-ul președintelui în exercițiu vine de la un judecător federal care a respins cererea în regim de urgență a lui Trump, de oprire a numărării buletinelor de vot din Philadelphia, a transmis Reuters.

„Dacă se numără voturile legale, eu câștig detașat. Dacă numărați voturile ilegale, ei pot încerca să ne fure alegerile”, a declarat Donald Trump în cadrul unei conferințe de presă susținute la Casa Albă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`