Alaska: Un angajat din domeniul sănătății a avut o reacție alergică puternică după ce a fost vaccinat anti-COVID-19

Alaska: Un angajat din domeniul sănătății a avut o reacție alergică puternică după ce a fost vaccinat anti-COVID-19
Foto: Pixabay.com

Un angajat în domeniul sănătății din statul american Alaska a prezentat o reacție alergică puternică după ce i-a fost administrat vaccinul anti-coronavirus produs de Pfizer și BioNTech, informează The Independent. Anunțul vine după ce, în urmă cu o săptămână două persoanedin Regatul Unit au avut o reacție alergică la serul anti-coronavirus.

Reacție alergică a unui lucrător medical din Alaska, vaccinat anti-coronavirus

Identitatea lucrătorului medical din Alaska nu a fost dezvăluită, însă potrivit sursei citate, acesta nu este cunoscut ca având antecedente alergice severe. Persoana în cauză ar fi fost spitalizată, iar miercuri dimineață se afla în stare stabilă.

Într-o reacție pentru The Independent, reprezentanții Pfizer au precizat că deocamdată nu au toate datele despre cazul din Alaska însă evaluează situația împreună cu autoritățile locale.

„Vom analiza cu atenție toate informațiile care sugerează reacții alergice grave și vom actualiza prospectul dacă este necesar”, au declarat reprezentanții companiei, adăugând că persoanele vaccinate trebuie să fie monitorizate și să primească un tratament adecvat în cazul unei reacții alergice apărute după administrarea serului anti-COVID-19.

Două persoane din Marea Britanie au prezentat alergii după administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech

Temerile legate de posibile reacții provocate de vaccinul Pfizer-BioNTech au apărut în urmă cu o săptămână atunci când Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie a anunțat că două persoane au prezentat reacții alergice după vaccinare. Atunci, autoritățile britanice le-au recomandat persoanelor care s-au confruntat de-a lungul timpului cu alergii să nu facă vaccinul anti-coronavirus.

”Aşa cum se obişnuieşte în cazul noilor vaccinuri, Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Asistenței Medicale (MHRA) a recomandat ca măsură de precauţie ca persoanele cu antecedente semnificative de reacţii alergice să nu primească vaccinul, după ce două astfel de persoane au răspuns negativ”, a precizat Stephen Powis directorul medical al Serviciului Naţional de Sănătate.

De altfel, o recomandare similară a venit și din partea autorităților sanitare din Statele Unite ale Americii care i-au sfătuit pe americani să nu se vaccineze dacă știu că ar putea dezvolta reacții alergice la una din componentele vaccinului.

Campania de vaccinare anti-coronavirus a început pe 14 decembrie în Statele Unite ale Americii. Planul aurtorităților din SUA este ca în această săptămână să vaccineze până la trei milioane de persoane cu vaccinul Pfizer- BioNTech.

Despre posibilele reacții alegrice pe care le-ar provoca vaccinul anti-coronavirus a vorbit și medicul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

„La orice medicament, alergia la una din componente e o contraindicație care este în general definitivă. La vaccinul antigripal este alergia la ou, pentru că este produs pe ouă embrionate. Orice medicament are această contraindicație, alergia la una din componente.

Asta apare și la acest vaccin anti-Covid, nu e nimic nou. Este o atenționare suplimentară și este normal să existe o atenție foarte mare vizavi de aceste reacții postvaccinare, pentru că va fi administrat unui număr foarte mare de oameni în timp scurt”, a explicat Emilian Popovici, pentruDigi 24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`