Afacerile lui Hunter Biden în țara noastră, subiect în ultima dezbatere prezidențială din SUA. Donald Trump: „ Urmează România” (VIDEO)

Afacerile lui Hunter Biden în țara noastră, subiect în ultima dezbatere prezidențială din SUA. Donald Trump: „ Urmează România” (VIDEO)
FOTO: BBC

România ar putea fi subiect de discuție în ultima dezbatere electorală dintre Donald Trump și Joe Biden, înaintea alegerilor ce vor stabili cine va fi locatar la Casa Albă în următorii patru ani. Șeful Cancelariei prezidențiale, Mark Meadows, a afirmat, luni, că interesele de afaceri ale lui Hunter Biden, fiul candidatului democrat, în România vor fi dezvăluite „în zilele care vor urma”. Acest lucru a fost confirmat chiar de candidatul republican, Donald Trump, într-o intervenție pentru Fox.

Donald Trump, referiri la afacerile pe care Hunter Biden le-ar fi făcut în România

„O parte din banii care par să curgă spre familia Biden vin în mare parte din România, Ucraina și China”, iar „eu cred că, în zilele care urmează să vină, veți vedea și o conexiune românească”, a afirmat luni Mark Meadows, șeful Cancelariei de la Casa Albă, pentru Fox Business.

În aceeași emisiune, jurnaliștii postului au vorbit despre o anchetă pe care Wall Street Journal, publicație din același trust, urmează să o publice săptămâna aceasta despre afacerile lui Hunter Biden, informează mediamatters.org.

Joe Biden a negat de mai multe ori că ar fi discutat cu fiul său, Hunter, despre afacerile acestuia în Ucraina.

Avându-l invitat pe Donald Trump, marți, jurnalistul Fox News Brian Kilmeade l-a întrebat pe republican dacă va aborda acest subiect în timpul dezbaterii electorale de joi. Când i s-a dat un răspuns pozitiv, jurnalistul a plusat spunând că ar fi vorba și despre România în acest scandal: „am auzit că urmează și România”.

„Urmează România”, a confirmat Trump.

Afacerile lui Hunter Biden în România, subiect în ultima dezbatere prezidențială din SUA. Donald Trump: „ Urmează România”

Hunter Biden l-a consiliat pe Puiu Popoviciu, în timp ce tatăl său, Joe Biden, milita împotriva corupției din România

Mediamatters.org amintește că NBC News a vorbit prima dată despre afacerile lui Hunter Biden în România. Era la finele lui 2019. Jurnaliștii notau atunci că, începând din 2016, Hunter Biden l-a consiliat pe omul de afaceri român Puiu Popoviciu într-un dosar de corupție în care avea să fie ulterior condamnat. NBC News a precizat abia spre finalul articolului că însuși Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a lucrat și el la acest caz în 2018, după ce Hunter Biden ieșise din schemă. NBC mai precizase la acea vreme că „nu există dovezi că Hunter sau tată său ar fi încălcat vreo lege”.

În august 2018, Giuliani chiar i-a trimis o scrisoare președintelui român Klaus Iohannis, în care denunța „excesele” luptei anticorupție.

„Am luat la cunoștință cu tristeţe în cursul ultimelor luni despre existenţa „protocoalelor secrete” pe care mai multe instituţii publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informaţii.Recunosc şi înţeleg importanţa luptei împotriva corupţiei. În acest sens, încurajez România să îşi reafirme angajamentul de a investiga şi a judeca corupţia în mod cinstit, transparent, şi în concordanţă cu legea. O amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzaţi şi condamnaţi ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenţi care au fost trimişi la închisoare”, preciza avocatul lui Trump în scrisoare. Giuliani avea să recunoască apoi că a fost plătit să o scrie.

La rândul său, Joe Biden a vizitat România când era vicepreședinte SUA, în 2014, și a ținut atunci un discurs despre cât de importantă este lupta anticorupție, corupție pe care a catalogat-o drept „o altfel de tiranie” și „un cancer care mănâncă încrederea oamenilor în democrație”.

Rudy Giuliani s-a referit la România și anul trecut. Pe 6 octombrie, tot la Fox News, el a susținut: „Am obținut tot, am tot. Vor mai ieși multe la iveală. N-am ajuns încă la România, așteaptă numai să ajungem și acolo”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`