Ziua Aviației Române: Spectacol pe cerul Capitalei / Restricții de circulație pe o serie de artere. Vezi rutele ocolitoare

Ziua Aviației Române: Spectacol pe cerul Capitalei / Restricții de circulație pe o serie de artere. Vezi rutele ocolitoare
FOTO: Hepta.ro / AdMedia / Ron Sachs

De Sfântul Ilie, aviația militară își va desfășura pe cerul Bucureștiului aeronavele de luptă, alături de cele de transport. Vor evolua pe cer și avioanele ministerului de Interne, Serviciului Român de Informații și ale Aeroclubului României.

Avem în formația de anul acesta aproximativ 40 de aeronave. MApN are în compunere un număr de 16 aeronave, vom putea să vedem fighterele, cele de transport, cât și elicopterele aviației militare. Evenimentul se ține cu un număr limitat de persoane în așa fel încât să ne înscriem în normative. cu distanțarea socială. Toată lumea va respecta măsurile de siguranță medical”, a declarat Ionuț Neamu, purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Române, citat de știrileprotv.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere, în contextul evenimentelor dedicate Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene, o serie de restricții de circulație vor fi impuse pe câteva artere principale din București.

Restricții de circulație de Ziua Aviației

Astfel, între orele 10.00 și 12.00, Ministerul Apărării Naționale va organiza o ceremonie cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor, iar în intervalul orar 9.30 – 11.30 vor fi impuse restricții de circulație pe următoarele artere rutiere:

* Bd. Aviatorilor, pe ambele sensuri de circulație, între Piața Victoriei și Piața Charles de Gaulle;

* Aleea Modrogan și Aleea Alexandru;

* Str. Arhitect Ion Mincu, pe ambele sensuri de circulație, între Sos. Kiseleff și Bd. Aviatorilor;

* Str. Aviator Gheorghe Demetriade, pe ambele sensuri de circulație, între Str. Emil Pangratti și Bd. Aviatorilor.

Rute ocolitoare recomandate:

* Piața Charles de Gaulle – Calea Dorobanților – Bd. Iancu de Hunedoara – Piața Victoriei;

* Piața Charles de Gaulle – Bd. Mareșal C-tin. Prezan – Sos. Kiseleff – Str. Arh. Ion Mincu – Bd. Ion Mihalache;

* Piața Universității – Piața Română – Calea Dorobanților – Piața Charles de Gaulle;

* Piața Universității – Piața Română – Piața Victoriei – Bd. Ion Mihalache – Bd. Al. Averescu – Bd. Mărăști – Piața Presei Libere.

Polițiștii le solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă, să circule cu prudență și să utilizeze rutele ocolitoare.

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, să traverseze stradă prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric și să nu se deplaseze ori să staționeze pe partea carosabilă.

110 ani de la primul zbor al lui Aurel Vlaicu

De asemenea, tot azi se împlinesc 110 ani de la zborul primului avion conceput, realizat şi pilotat în România de Aurel Vlaicu, care s-a lansat de pe câmpul de la Cotroceni, în 1910.

Deşi nu a zburat pe o distanță mai mare de 50 de metri, la o înălţime de 3-4 metri, Vlaicu mărturisea atunci: „Nici Alpii nu mi-i închipuiam mai înalţi ca înălţimea la care mă ridicasem eu. Fiindcă patru metri erau pentru mine un record care-mi consacra maşina. Zburasem şi aceasta era principalul”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`