Zeci de parlamentari PNL, blocați în aeroporturi: Nu pot ajunge la ședița plenului privind modificarea Statutului aleșilor (VIDEO)

Zeci de parlamentari PNL, blocați în aeroporturi: Nu pot ajunge la ședița plenului privind modificarea Statutului aleșilor (VIDEO)
Foto: facebook.com

Update 14:15: Georgeta Dinu, purtător de cuvânt pentru TAROM a declarat că avioanele care au avut întârzieri au aterizat sau urmează să aterizeze curând. Astfel, potrivit purtătoarei de cuvânt TAROM, cursa de Iași a aterizat deja la București, iar cea de la Timișoara trebuie să ajungă la 14:20. De asemenea, Georgeta Dinu a afirmat că a fost vorba de niște verificări tehnice suplimentare, zicând că nu au fost ținute intenționat la sol.

„Domnul Ponta să ne explice. Ne pregătim de o catastrofă aviatică, avem probleme cu avioanele, sau a fost o manevră politică”, a spus senatorul PNL Cristian Bodea, ajuns la București.

Zeci de parlamentari PNL, blocați pe aeroporturi, cer amânarea ședinței de plen privind modificarea Statutului aleșilor, argumentând că nu pot ajunge la București din cauza întârzierilor provocate de compania TAROM.

Georgeta Dinu, purtător de cuvânt pentru TAROM, a declarat pentru B1 TV că au fost unele întârzieri dar că avioanele de la Timișoara și Iași au decolat deja.

Avionul de la Timișoara trebuia să plece la 8:45 și potrivit purtătoarei de cuvânt a TAROM a decolat la 12:30. Și la Iași este aceași poveste, cu o întârziere tot de 4 ore. Practic TAROM pretinde că ambele avioane s-au stricat și că a trebuit să trimită altele.

Pe de altă parte, senatorul PDL Cristian Bodea a afirmat pentru B1 TV, că TAROM minte, pentru că niciun avion nu s-a ridicat încă de la sol.

„După ce scrie pe site și ce zic cei de la TAROM, avioanele au și plecat, dar de fapt ele nici nu au ajuns încă. Pe pistă sunt  doar 2 avioane cargo și un avion militar”, a spus Bodea.

Mai mult de atât, senatorul lansează și ideea că avioanele ar fi oprite chiar de premierul Victor Ponta, pentru ca liberalii să nu poată ajunge la ședința din plen.

„Cine este șeful TAROM, domnul Ponta este și poate oricând să zică cele două avioane nu pleacă”, a declart senatorul PDL.

De asemenea senatorul a spus că liberalii au forțat ca în cazul lui Dan Șova să se intre în legalitate.

Senatorul PDL a postat pe pagina personală de Facebook și o poză cu aeroportul de la Timișoara.

„Avionul de la Timișoara trebuia să plece la 8.45, cică decolăm abia la 12.30. Teoretic. La Iași aud că e la fel: 4 ore întârziere.
Scuza aceeași: TAROM pretinde că s-au stricat ambele avioane și trebuie să trimită altele. Dacă nu s-or prabuși și alea prin munți…
Acum, la o număratoare simplă avem câteva zeci de parlamentari din Opoziție blocați în aeroporturi: Banat, Crișana, jumătate din Moldova. Sigur nu are nicio legatura cu faptul că la ora 14.00 începe plenul comun intempestiv pus la cale de PSD. Și nu va avea nicio legatură cu urletele lui Zgonea că PNL boicotează corectarea Statutului parlamentarilor. Da’, siguuuuuur…”, a scris Bodea pe site-ul de socializare.

Ședința plenului ar trebui să aibă loc de la ora 14.00. Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc marți pentru a convoca o ședință de plen comun în care să se modifice Statutul deputaților și al senatorilor. Este vorba despre articolul 173 din regulamentul Senatului, cel care s-a aplicat la numararea voturilor în cazul cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării lui Dan Șova, în locul prevederilor Constituției.


 Foto: Facebook.com

Zeci de parlamentari blocați la aeroport

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”