Victimele de la Colectiv, batjocorite de Crucea Roșie: Banii donați de români nu au mai ajuns la tinerii care au ars în club

Victimele de la Colectiv, batjocorite de Crucea Roșie: Banii donați de români nu au mai ajuns la tinerii care au ars în club

Victimele de Colectiv sunt puse în fața unei situații incredibile.  Au scăpat din “flăcările corupției” și acum se lovesc de nemiloasa birocrație. Tinerii răniți în incendiu nu pot beneficia de banii donați de români în conturile Crucii Roșii din cauza unor formalități de ordin birocratic.

Alexandra Furnea, una dintre supraviețuitore, povestește că o angajată a Crucii Roșii i-a râs în nas când a încercat să vadă care e situația cu donațiile. Liderul organizației neguvernamentale i-a precizat că anu este corect ca banii să fie împărțiți în mod egal între victime.

Mai mult, Crucea Rosie vrea să îi evalueze pe răniți la 6 luni de la incendiu, poate unii s-au vindecat miraculos și nu mai au nevoie de bani pentru tratament.

„Tocmai am terminat de vorbit cu doamna Nadia Lazăr de la Crucea Roșie și mi-a râs în nas (la propriu) când am întrebat dacă nu putem obține banii (donați special pentru victime) fără formalitățile obositoare și deseori umilitoare. >, mi-a spus doamna Lazăr. >, întreb. >, mi se răspunde. Asta că știți care e mișcarea cu Crucea Roșie. Îmi cer scuze că nu mai scriu în detaliu, dar ma descurc greu cu mâna stângă (am o ateluță la dreapta). Va stau la dispoziție dacă vreți mai multe informații. Și ca să fie umilința completă, la 6 luni vom fi „evaluați” ca să vadă Crucea Roșie dacă nu cumva ne-am vindecat miraculos, așa încât să nu mai cerem aiurea alifii și altele, da? Update: Într-o altă discuție telefonică (de data asta cu sora mea), doamna Lazăr a recunoscut că nu știe absolut nimic despre patologia arsurilor, tratament, etc. Halal organizare, halal experți”, a scris Alexandra pe Facebook.

Și nu este singura mărturisire de acest gen. Cătălin Scânteie, și el rănit în Colectiv, spune că reprezentanții Crucii Roșii au promis că vor găsi o soluție de mijloc, dar “în principiu nu se va da niciun ban”.

„Am fost și noi la Crucea Roșie. Ne-am dus boi și ne-am întors vaci… Bine, de ce să vă mint… Am plecat cu promisiunea că vor gasi o soluție de mijloc, dar în principiu nu se va da nici un ban, nada, niente, nothing, nimic! Singurii bani vor fi cei decontați pe diverse cheltuieli… La farmacie, de transport, unde e cazul, de curățenie dacă nu mai poți face curat, la firme de catering dacă nu poți face mâncare, etc… Dar banii donați de populație pentru victimele din Colectiv vor rămâne la ei”, a spus Cătălin Scânteie ca reacție la ce a scris Alexandra Furnea.

„Mi se pare o țigănie absolută să transformi bolnavul în colectionar de bonuri și dupa 6 luni (o arsură se vindecă total în 2 ani, aproximativ), să îl iei la „puricat”, dacă s-a reepitelizat miraculos! E umilitor să te suspecteze că îi vei folosi pentru altceva”, a completat Alexandra Furnea.

Declaratiile de mai sus vin in completarea unei alte postari dure facute de Eugen Iancu, tatăl unui dintre morții din Colectiv, scrie wowbiz.

„Crucea Roșie a strâns peste 1 700 000 euro pentru victimele Colectiv . Așa declară ei . Numai ca acești bani, o dată intrați pe mâna acestor ” binefacători ” nu au mai fost împărțiți către victime. Trebuie, ca tu, rănit sau urmaș al decedatului să afli că există acești bani și că ei sunt la Crucea Roșie, trebuie să pregătești câteva acte și pe urmă , dacă domnii, sau doamnele au o zi bună, poate îți dau ceva . Pentru un decedat în incendiu se dau în limită a 5000 lei și doar pe baza de facturi. Deci ei se duc și cerșesc bani chipurile pentru victime , iar victimele nu beneficiază decât de mărunțișuri, dacă au facturi . Hai să facem un calcul , dacă 62 decedați reușesc să obțina facturi pentru 5000 lei , avem un total de 310000 lei sau 70000 de euro . Restul de 1650000 euro , adică 70 de miliarde vechi îi vor cheltui domnii pe eșarfe , lenjerii și creme. Banii au fost strânși pentru victimele Colectiv, nu pentru Ministerul Sănătății, nu pentru spitale, nu pentru Arafat și Crucea Roșie . Banii au fost donați VICTIMELOR , dar nu ajung la acestea”, a spus tatăl lui Alexandru Iancu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`