Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, marți, că în mediul rural tendința e să se meargă cu imunizarea practic la fiecare gospodărie, ca oamenii să nu fie nevoiți să depună un efort deosebit pentru a vaccina. Gheorghiță a punctat că e deschis și încurajează autoritățile locale să folosească metodele pe care le consideră cele mai adaptate specificului local pentru a crește ritmul de vaccinare.
Valeriu Gheorghiță: În mediul rural, tendința e să ajungem să vaccinăm anti-COVID-19 chiar la casa omului, practic la fiecare gospodărie
„Noi avem de două ori pe săptămână ședințe de lucru cu directorii de DSP (Direcții de Sănătate Publică) și inclusiv cu prefecturile, dar nu săptămânal. E important, și am transmis mereu, ca orice model de bună practică să fie replicat. E importantă caracteristica populației respective. Sunt multe lucruri luate în calcul când organizăm astfel de evenimente ( de tip maraton), dar eu sunt deschis la orice activitate care crește numărul de pesoane vaccinate.
Eu i-am rugat pe prefecți și pe directorii de DSP să colaboreze interjudețean pentru a face mai cunoscute și să popularizăm demersurile care au succes. Fiecare poate identifica cea mai bună metodă pentru a asigura vaccinarea în localitatea sa.
Într-adevăr în rural tendința e să ajungem să vaccinăm chiar la casa omului, practic la fiecare gospodărie, dacă vrem să asigurăm accesul la vaccinare cât mai simplu, fără să fie nevoie de un efort deosebit din partea oamenilor mai ales din rural, unde, de multe ori, condițiile sociale sunt precare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.