Valeriu Gheorghiță: Datele arată că avem o păstrare a eficacității vaccinului pentru noua tulpină de coronavirus. Trebuie să respectăm măsurile de prevenție mai departe pentru că lucrurile nu sunt stabilizate (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Datele arată că avem o păstrare a eficacității vaccinului pentru noua tulpină de coronavirus. Trebuie să respectăm măsurile de prevenție mai departe pentru că lucrurile nu sunt stabilizate (VIDEO)
Foto: Pixabay

Medicul Valeriu Gheorghiță, cel care coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID-19, a explicat miercuri seară, la ”Dosar de politician” că actualul vaccin este eficient și împotriva noii tulpini a coronavirusului, depistată în Regatul Unit și care s-a răspândit deja în mai multe state europene.

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre eficiența vaccinului împotriva noii tulpinide coronavirus

Întrebat dacă este posibil ca un român întors din Regatul Unit să aducă în România această nouă tulpină, medicul a răspuns: ”Este foarte probabil să se întâmple și asta. Este probabil o noțiune doar de timp până se va întâmpla acest lucru. Din fericire, date actuale arată că avem o păstrare a eficacității pentru această nouă tulpină. Problema este că aceasă nouă tulpină se transmite mult mai rapid de la o persoană la alta, este mult mai contagioasă”.

Astfel, medicul a subliniat importanța respectării în continuare a regulilor de protecție sanitară pentru că situația epidemiologică nu este încă stabilizată.

”De aici, aș reaminti nevoia respectării în continuare a măsurilor de prevenție, distanțare fizică, purtarea măștii de protecție, igiena personală. Toate aceste măsuri necesită a fi menținute în perioada lunilor următoare tocmai pentru a nu crește nivelul de transmitere a virusului în rândul populației, pentru a nu crește numărul de cazuri și pentru a evita tragediile la nivel personal, tragediile colective pentru că, din păcate, s-au pierdut atâtea vieți.

Din acest punct de vedere, trebuie să înțelegem că trebuie să fim solidari, trebuie să respectăm măsurile de prevenție mai departe pentru că lucrurile nu sunt atât de stabilizate din punct de vedere epidemiologic și până nu avem un nivel de acoperire vaccinală suficient de ridicat, de circa 60-70%, este foarte important să respectăm măsurile de prevenție”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Situația actualizată a cazurilor de coronavirus, la nivel național

Potrivit celor mai recente date anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 4.875 de noi cazuri de infectare cucoronavirus, dintr-un total de 24.822 de teste care au fost prelucrate în același interval. 127 de deceseau fost raportate de marți până miercuri.

De asemenea, în prezent, în spitalele de profil din România sunt internați 9.512 de pacienți infectați cucoronavirus, dintre care 1.149 se află în secțiile de terapie intensivă. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 839 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În aceste condiții, România a ajuns la un total de 627.941 de cazuri de infectare cu coronavirus de la începutul pandemiei și până în acest moment, dintre care 554.056 de pacienți au fost declarați vindecați.Bilanțul deceselor în rândul românilor infectați cu coronavirus a ajuns la 15.596.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie