Valeriu Gheorghiță anunță noutățile campaniei de vaccinare: Posibilitatea de a alege centrul pentru doza de rapel / Creșterea numărului vaccinări pe fiecare flux cu serul Pfizer / Începerea vaccinării în cabinetele medicilor de familie (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță anunță noutățile campaniei de vaccinare: Posibilitatea de a alege centrul pentru doza de rapel / Creșterea numărului vaccinări pe fiecare flux cu serul Pfizer / Începerea vaccinării în cabinetele medicilor de familie (VIDEO)

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a trecut în revistă, în debutul conferinței de presă de marți, noutățile legate de desfășurarea procesului de imunizare a populației. Printre anunțurile făcute de Gheorghiță se numără posibilitatea de a alege centrul de vaccinare cu doza de rapel, de a contacta telefonic reprezentanții centrelor de vaccinare, precum și demararea vaccinării în cabinetele medicilor de familie.

Noutățile campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19: Precizările medicului Valeriu Gheorghiță

„Posibilitatea de a alege centrul de vaccinare pentru efectuarea dozei de rapel. În momentul de față, încă nu este opraționalizată această cerință în platformă, ea va fi gata la sfârșitul acestei săptămâni. Până la acel moment, persoanele care se pot adresa pentru vaccinarea cu doza de rapel într-un centru de vaccinare din apropierea localității de rezidență sau de domiciliu și, în măsura în care sunt locuri libere, se poate vaccina. Este preferabil să se anunțe centrul de vaccinare cu cel puțin 72 de ore anterior.

Tocmai pentru a facilita comunicarea cu centrele de vaccinare, în perioada următoare, foarte probabil în prima săptămână din luna mai, începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare și va fi afișat numărul de telefon al fiecărui centru în platformă pentru a se putea lua legătura direct cu centrele de vaccinare”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

De asemenea, medicul a vorbit despre creșterea numărului de persoane pe fiecare flux de vaccinare cu serul Pfizer, precum și despre deschiderea primului centru drive-thru din București.

„Începând din 28 aprilie, în centrele de vaccinare cu Pfizer se crește numărul de persoane vaccinate pe flux, de la 84 la 96. S-s-au și făcut notificări în acest sens, pentru a merge la capacitate maximă, având în vedere că, în această săptămână a fost recepționată cea mai mare tranșă de vaccinuri de la compania Pfizer.

Continuă activitatea centrelor de vaccinare mobile. Pe 28 aprilie se activează al nouălea centru de vaccinare mobil, în județul Argeș și vor fi vaccinate 80 de persoane în prima zi.

În municipiul București, joi, 29 aprilie, va fi deschis primul centru de tip drive-thru, în Piața Constituției. Vor fi patru fluxuri disponibile, vaccinul va fi de la compania Pfizer, prezentarea este directă, fără programare în platformă. Din punct de vedere organizatoric, în cursul zilei de mâine, toată activitatea va fi pregătită”, a mai spus Gheorghiță.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, din data de 4 mai va începe și vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, cu serul Johnson & Johnson.

”Din data de 4 mai începe activitatea de vaccinare prin cabinetele medicilor de familie. În prima etapă, prin intermediul medicilor de familie care și-au experimat disponibilitatea de a participa la campania de vaccinare. Astăzi și mâine urmează a se distribui primele doze de vaccin de la compania Johnson & Johnson, vorbim de circa 57.500 de doze. Vorbim, în prima etapă, de 25 de doze alocate pentru fiecare medic de familie.

Pe 30 aprilie vom primi următoarea tranșă de vaccin Johnson & Johnson și vom completa acest necesar până la 80.000 de doze cât este necesar pentru a competa această activitate de vaccinare.

Tot cu vaccin de la compania Johnson & Johnson încercăm să asigurăm vaccinarea prin echipe mobile și este una dintre opțiunile pe care le luăm în calcul atunci când vom începe distribuirea dozelor de vaccin în spitalele non-COVID pentru vaccinarea pacienților cu boli cronice, internați”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie