Valeriu Gheorghiță anunță că vaccinarea cadrelor didactice ar putea dura o săptămână. Câte centre vor fi puse la dispoziția lor

Valeriu Gheorghiță anunță că vaccinarea cadrelor didactice ar putea dura o săptămână. Câte centre vor fi puse la dispoziția lor

Valeriu Gheorghiţă a anunţat, vineri seară, că vaccinarea personalului din învăţământ va începe în a doua parte a săptămânii viitoare.Coordonatorul campaniei de vaccinare a adaugat că anticipează că se va termina în 7 zile.

„Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ”, a afirmat Gheorghiţă, precizând că este vorba despre aproximativ 60.000 de persoane.

Medicul militar a vorbit și despreprioritatea vaccinării angajaţilor din învăţământ şi a declarat:

”Este un element important pe care l-am analizat în toată această perioadă, mai ales în perspectiva deschiderii unităţilor de învăţământ, însă numărul limitat de doze nu ne-a permis să facem acest lucru până la începerea şcolilor. Însă aş putea să vă spun că am creat un scenariu şi o modalitate de lucru încât să putem asigura vaccinarea personalului din învăţământ, desigur a celor care sunt încă neprogramaţi şi sunt încă nevaccinaţi. Începem probabil chiar de săptămâna viitoare, deşi am anunţat de la 1 martie însă din evaluările pe care le avem din fiecare judeţ în parte cred că vom fi în măsură ca de săptămâna viitoare, probabil din a doua parte a săptămânii, să putem începe vaccinarea personalului din învăţământ cu prioritate”, a mai spus Gheorghiță, potrivit news.ro.

Datele celor care vor dori să se vaccineze vor fi centralizate de către unităţile de învăţământ, potrivit coordonatorului.

În fiecare judeţ vor fi câte 2 locaţii de vaccinare, în general în Casa Corpului Didactic şi în spaţii ale universităţilor. În Bucureşti vor fi 22 de centre de vaccinare, arondate Romexpo.

”Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ, vorbim de aproximativ 60.000 de persoane, în afara celor care sunt deja programate şi a celor care sunt deja vaccinate”, a mai declarat Gheorghiţă.

Angajaţii vor fi vaccinaţi cu Pfizer sau AstraZeneca, în funcţie de vârstă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”