Vaccinul pentru Covid dezvoltat de Oxford-AstraZeneca are o eficiență de 70%, arată studiile. Care ar fi atuul acestuia

Vaccinul pentru Covid dezvoltat de Oxford-AstraZeneca are o eficiență de 70%, arată studiile. Care ar fi atuul acestuia
Foto: pixabay.com

Vaccinul anti-covid dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca ar putea proteja oamenii în proporție de 70%. În anumite cazuri, protecția poate crește la 90%, potrivitBBC.

Acest anunț vine după ce companiile Pfizer și Moderna au arătat o rată de protecție de 95%.

Care este principalul atuu al acestui vaccin

Vaccinul este mult mai ieftin, mai ușor de depozitat și de transportat.

Guvernul britanic a precomandat 100 de milioane de doze ale vaccinului Oxford, care va ajunge pentru50 de milioane de oameni.

Peste200.000 de voluntari au participat la studiile clinice, jumătate în Regatul Unit, restul în Brazilia.

Când voluntarii au primit două mari doze, protecția a fost de 62%, însă a crescut la 90% când oamenii au primit o doză mai mică urmată de una mai mare. Nu este clar de ce există o diferență.

“Suntem foarte mulțumiți de rezultate”, a declarat, pentru BBC, profesorul Andrew Pollar, principalul investigator al studiului, potrivitromania.europalibera.org.

El a spus că datele obținute din eficiența de 90% sunt “interesante” și ar putea însemna că “vom avea mult mai multe doze pe care le vom putea distribui”.

Vaccinul este mai ușor de depozitat

Vaccinul poate fi depozitat la temperatura frigiderului,spre deosebire de cele dezvoltate de Pfizer/ BioNTech și Moderna, care trebuie ținute la temperaturi mult mai scăzute.

Recent, compania farmaceutică Moderna anunța că vaccinul său are o eficiență de 94,5%. Prima a fost Pfizercare a arătat că vaccinul său are o eficiență de peste 90%.

Vaccinul Pfizer trebuie transportat și depozitat la minus 70 de grade Celsius, tipul de temperatură tipic unei ierni din Antarctica. La temperatura standard a frigiderului, poate fi păstrat până la cinci zile.

Comisia Europeană a încheiatun contract cu companiile Pfizer și BioNTech pentru 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat că așteaptă prima tranșă de vaccin împotriva COVID-19 în decembrie și vaccinarea personalului medical va începe în ianuarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie