Comisia Europeană a aprobat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer și BioNTech în întreaga Uniune Europeană

Comisia Europeană a aprobat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer și BioNTech în întreaga Uniune Europeană
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Chicago Tribune/TNS/ABACA

UPDATE, 21 decembrie, ora 20.30 //Comisia Europeană a aprobat utilizarea în Uniunea Europeană a vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech. Președinta Ursula von der Leyen a precizat că primele tranșe vor fi expediate de la fabrică în următoarele zile, astfel încât să fie distribuite în întregul bloc comunitar.

„Aceasta este o cale foarte bună pentru a începe în sfârșit să întoarcem pagina cu COVID-19”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, care a subliniat că acest prim vaccin este „o adevărată poveste de succes european”.

Știrea inițială //Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA)a recomandat, luni, utilizarea în Uniunea Europeană a vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech, transmite Euronews.

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech. Decizia trebuie validată de Comisia Europeană

După ce oamenii de știință din EMA au concluzionat că vaccinul este sigur, agenția europeană cu sediul la Amsterdam a recomandat aprobarea sa condiționată pentru a fi distribuit în cadrul blocului comunitar de 27 de națiuni. Înainte ca serul să fie distribuit, decizia trebuie să fie validată de către Comisia Europeană.

„Vaccinul BioNTech-Pfizer este sigur și eficace!Un prim vaccin împotriva COVID-19 tocmai a primit o evaluare pozitivă de la Agenția Europeană pentru Medicamente.Pasul următor? În cel mai scurt timp vom acorda o autorizație de introducere pe piață condiționată în Uniunea Europeană, astfel încât campania de vaccinare să poată începe”, a precizat reprezentanța Comisiei Europene în România, luni, pe Faceook.

Președinta Comisiei Europene a subliniat că Executivul comunitar va „acționa rapid”.

„Este un moment decisiv în efortul nostru de a livra vaccinuri sigure și eficiente către europeni. EMA tocmai a emis o opinie științifică pozitivă pe vaccinul BioNTech / Pfizer. Acum vom acționa rapid. Aștept o decizie de la Comisia Europeană în această seară”, a scris Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, pe Twitter.

Nicolae Ciucă: Avem tot ce ne trebuie pentru a demara din 27 decembrie campania de vaccinare anti-COVID-19

Premierul interimar al României a participat, luni dimineață, la inaugurarea Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă la nivelul Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al Ministerului de Interne.În cadrul evenimentului, demnitarul i-a îndemnat pe românisă respecte regulile de protecție sanitară și să aibăîncredere în campania de vaccinare anti-COVID-19.

„E pentru mine un prilej să subliniez că nu mai târziu de vineri am participat, împreună cu președintele țării, la inaugurarea centrului de depozitare a vaccinului împotriva acestui virus. Avem tot ce ne trebuie pentru a demara campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie.Folosesc acest prilej pentru a-i îndemna pe toți cetățenii să aibă încredere în această campanie, în instituțiile statului și în demersurile care au fost întreprinse pentru a avea o campanie coerentă și eficientă.E, de asemenea, un prilej pe care doresc să-l folosesc, transmițând un mesaj cât se poate de simplu: mai e foarte puțin pânâ când vom sărbători ziua nașterii Domnului și știu cât e de greu pentru fiecare dintre noi să nu putem să petrecem această sărbătoare creștinească alături de cei dragi. Sunt o serie de restricții și limitări pe care trebuie să le respectăm și-i îndemn pe toți românii să le respecte, pentru că este doar un gest simplu de resposabilitate față de noi înșine, față de semenii noștri.De asemnea, fiecare dintre noi putem contribui la ceea ce înseamnă ansamblul acesta de măsuri luate așa încât să putem finaliza tot ce am putut identifica drept măsuri pentru a fi cât mai eficienți în campania de combatere a acestei pandemii”, a declarat premierul interimar Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`